Prijava
   

Kaseta

Medij za čuvanje muzike koji se poslednjih godina nalazi na samoj ivici istrebljenja. Za slušanje muzike sa ovog medija bio je potreban običan kasetofon ili vokmen. Za razliku od CD-a, za kasete su se ljudi emotivno vezivali, pa kad kasetofon izgužva traku, to bude prava tragedija. Onda se polako traka izvlači iz kasa, ispravlja se ili, ako je trajno oštećena mora da se seče. Zatim se isečeni krajevi spajaju, pa se kaseta ponovo koristi, iako fale poveliki delovi neke pesme.
Jedan od najzanimljivijih detalja je bilo premotavanje kasete iz pomoć hemijske olovke. Ako se kojim slučajem naleti na olovku koja "odlično pasuje" za kasetu, onda se ona čuva da služi samo toj svrsi.

Komentari

znaš kako, dao sam ti minus iz samo jednog jedinog razloga jer se nisi potrudila da precizno daš naslov o čemu se radi
što se pojma kaseta tiče on konkretno ima daleko više značenja dok si ti ovom definicijom njegov obim svela samo na audio kasetu kako si i trebala da nazoveš defu, a drugi razlog je lične prirode a odnosi se na to što sam lično audio kasete kao dete voleo da uništavam i da im čupam traku (dok me neko od roditelja ne nalupa) tako da sam morao da te "kaznim" i zbog evociranja tih, za mene ne baš tako sjajnih, uspomena :)