Prijava
   

keks torta

a ovo se odnosi i na sve ostale torte bez pravih, pečenih kora, tipa plazma torte, torte sa bananicama, jaffa keksom, bauntijem, twixom, itd. koje ja ne računam u prave torte.
keks torta zahteva tako malo truda da bi se u njoj uživalo : skuvaš puding, omekšaš keks mlekom ili kafom, ređaš spratove dok ne utrošiš materijal i u frižider, pa služi kad se malter stegne. dokaz koliko su ovome slične torte sranje je da JA koji ne znam da skuvam NI čaj, znam napamet recept.
poslužiti nekom keks tortu je nedopustivo.
takođe, užasno me nerviraju svi oni kičasti šlagovi u boji, nejestivi i jestivi delovi, šljokice, perle i ostale gluposti koje se kaleme na dečje torte : npr. pruga sa vozom, autići, suncobrani, Barbike. ili ono kad se najobičnija masa od keksa i margarina oblikuje u najčešće deformisan oblik nečega pa svi treba da se oduševljavamo kako je domaćica umešna.

Komentari

Al' se razumemoooo :) Svaka čas' :)

hajde peticiju da pišemo

Al' ukusne su, jebeš ih, naročito ove sa bauntijem, twixom, jafom...

Nije bila keks torta nego sam pekla biskvit i kuhala razne kreme, ali sam svome nećaku stavljala figurice iz kinder jaja - štrumfofe, patuljke i slično. To je bila čarobna šuma, a pravila sam mu i lokomotivu,sat, dinosaura i bager!! - po njegovoj narudžbi. Užasno te nervira, ali djeca su bila oduševljena.

Da li su pojeli figurice?

+

ivana_sanjalica, što ne probaš da staviš na tortu i onaj dečiji kamion na akumulator kao ukras :P

UR; hvala na savjetu, ne pravim više dječje torte, nema male djece uokolo. Ali, ako ti poželiš - samo reci. Tebi ću napraviti tortu-babuskaru!Sa svim detaljima! Da vidiš samo kako će biti slatka!

mmm keks torta...

plus, dobra defka, ali znas kako dobro keks torta ume da izgleda ako je potpuno prelijes cokoladom i stavis bademe preko, a? prosto da zelis da budes posluzen istom. A sto se ukusa tice, u nasoj kuci ista nestane za pola dana :)

Ivana znam da deca vole, ja sam mator konj i iznosim svoje misljenje, ovo nije nista sto bi iko trebao da podrzi, menio se ne svidja i samo to je u piotanju

Slažem se za ove pomije torte koje bi i kuče znalo da napravi samo da mu pročitaš recept.
Za mene nije torta ako ne odrobijaš ceo dan u kuhinji.