Prijava
   

Klasican roman

Roman koji svi hvale a niko ne cita

Komentari

desetka za primer. Ako neko kaze da je bolji u originalu, na njega i mislim.

Дефиниција онако, него ми је овај први коментар ребус над ребусима.

Prvi komentar onako, nego mi je definicija rebus - šta je autor hteo da kaže? To nešto o srednjoškolcima i lektiri, šta li, ne kapiram ovako dobar skor...

Аутор је хтео да каже да нико (ту вероватно мисли на своје познанике) не чита, али да је већина за познате наслове чула. Ако не раније, онда бар кад се сними филм.

Opet mi nešto ne štima. Šta ima da hvališ nešto što nisi čitao, i to u poznatom društvu? To jest, šta ima da uopšte pominješ nešto o čemu nemaš pojma, a ne još da hvališ? Provaliće te svakako.

Na sreću, nisam imao tu sreću da često nalećem na takve. :)

To bi bilo isto ko kad bih ja sad, recimo, otišao na forum o automobilima i počeo da pričam kako je, ne znam, reno megan bolji od golfa. Pa GTD bi me u momentu provalio da nemam pojma o čemu pričam. :)

Nije, to bi značilo da ti odeš na forum o automobilima i pričaš kako su najbolji automobili oni koji su ostavili traga i pričaš kako je Shelbi GT500 iz '67. fenomenalno vozilo koje pojam "uživanje u automobilima" pogađa u srž, a da ga pritom nisi nikada ni video uživo.

A ta tvoja priča bi zapravo izazvala respekt kod ostalih.

Tako posmatraj ovu definiciju.

Jer za klasičan roman svi znaju da je remek delo, čitali ga, ili ne, a sve češće ne (što je i kritički oštrica ove definicije).