Prijava
   

Klerofašisti

Drugi naziv za srpske demostrante, navijače, đake, studente, radnike... Izraz koji koristi isključivo Nenad Čanak i par osoba inspirisani njegovim likom i delom. Najverovatnije niko od njih ne zna pravo značenje izraza. (po Vujakliji: klerofašizam - moralna i fizička saradnja i sprega rimokatoličkog sveštenstva sa fašističkim državama)

Nenad Čanak u emisiji Utisak nedelje:
...Bio sam ja jednom na utakmici. Svi ti navijači su huligani, pripadnici para-vojnih organizacija i klerofašisti....
Posle 15min na vezi neka baba (čula za objekat koji se zove stadion, al pored dotičnog nikad nije ni prošla): Jeste, jeste. Treba pohapsiti sve te klerofašiste...

Komentari

Ne postoji veći fašista na srpskoj političkoj sceni od Nenada Čanka i tzv. ''liberala''. Tolikom zatucanošću i jednoumljem im mogu pozavideti i radikali. Slogan radikala je da su svi koji ne misle kao oni izdajnici a oni koji ne misle kao Čanak su klerofašisti, nacisti i ubice dece u logorima.

Pa da, još malo će početi i komentatori na TV-u da govore:
"Prelepo veče u Areni. Na tribinama je 20000 Klerofašista i prave sjajnu atmosferu"
+

Eh, da je samo Čanak i par likova oko njega. Taj izraz, po principu sto puta ponovljene laži, postao je uobičajen termin koji se sada pominje i u relativno neutralnim komentarima kada se pominje bilo šta što ima nacionalni predznak.
Naravno, +
Inače, ja se upravo zbog toga već izvesno vreme deklarišem kao klerofašista, jer bolje je da sam sebi zalepim jednu tako besmislenu etiketu nego da čekam da me oni obuhvate ekstenzivnim tumačenjem pojma.

Na proslavi Sv.Save u istoimenom hramu je bilo na hiljade klerofašista.

ma uzas... poceo sam da se jezim kad cujem klerofasista

Ne znam ko je taj Čanak ali kod nas u Srpskoj isto ima klerofašista i kod nas su to oni koji su zagovornici ideje da SPC treba da radi zajedno sa državom koja je uređena tako da maltretira one koji su drugačiji od njih. Šta vaš Čanak misli da su klerofašisti?

bravo bre, bravooooooooooooo

Šta vaš Čanak misli da su klerofašisti?

Demonstranti i navijači.
Usput si obavezni Radikal i član grupa Obraz i 1389.

U Srpskoj bi to bio Nedžad Čvarak...

Kontam. I kod nas su navijači većinom klerofašisti pa ljudi to poistovjećuju. Ne pamtim kad sam zadnji put otišao sa sinom na utakmicu.

Ne možeš biti klerofašista ako nisi sveštenik I fašista... možeš samo biti nacionalista ili budala