Prijava
   

Klikeraški sleng

Veoma zanimljive reči, uglavnom nepoznatog porekla, koje se koriste u igranju klikera.

Okiš - linija koja označava kraj igrališta i odatle se pocinje igra. U ostale 3 strane teren nije bio neograničen. Iz okiša se bacalo ka rupi i ko bi bio najblizi počinjao bi igru.

Dvocka - Ukoliko nego ubaci u rupu iz okiša dobija nagradu da igra dva puta.

Rente - Zbog toga što ne postoji pravi teren za klikere, igralo se bukvalno svuda. Tako bi na terenu mogao da se nadje neki kamen, grana, stolica ili bilo šta drugo. Ko bi prvi uzviknuo "Rente!" imao bi pravo da očisti put do svog cilja (rupe ili drugog klikera) ili ako izvikne onaj čiji je kliker na meti, onaj koji gadja ne bi smeo da dira nikakvu prepreku koja se nalazi na terenu.

Močkati - izbaciti nekog iz igre. Onaj koji je izbačen je "močkan".

Čok - Kada neko svojim klikerom pogodi neki drugi, mora da ga pomeri sa mesta da bi se udarac vazio.

Kres - Ukoliko pogodi kliker i pri tome ga samo okrzne i ne pomeri sa mesta, udarac se ponavlja.

Imati i nemati rupu - da bi nekog uspešno "močkali", osim što ga morate pogoditi "čokom", morate imati i rupu tj. morate za vreme partije bar jednom ući u rupu. Rupa se "gubi" ako odete u okiš.

U po istinku - igrati tako da ukoliko pobedite osvajate kliker kojim je protivnik igrao, u slučaju poraza protivnik dobija vaš kliker.

U po šalku - igrati čisto radi vezbanja i razonode. Pobednik ne dobija nikakvu nagradu.

Tudja ruka - Opcija koja omogućava igraču da pita nekog da odigra umesto njega u nekoj nezgodnoj situaciji. "Tudja ruka" ne sme da se koristi kada se igra "u po istinku".

Đirenje - označava radnju u kojoj se igrač, dok nišani protivnicki kliker, priblizava i time smanjuje razdaljinu, čime omogucava lakši pogodak. Đirenje je strogo zabranjeno!

...

Komentari

Valjda što sam mladja generacija od onih što su igrali klikere, al brate, ovo je zajebalo i kvidič po nerazumljivosti pravila!

Pa iz ovoga sto sam napisao i ne mozes da shvatis pravila, a i da sam pokusao da ih objasnim pisaoh bih tri dana i opet bih nesto zaboravio. Uostalom pravila se svuda razlikuju kao i sam sleng. Jedino uz nekoliko partija bi sve moglo lepo da se objasni :D

Ja sam već pola pozaboravljao.
Fala na podsećanju.
Jedino se đidanja sećam