Prijava
   

Klosar

Prosecan stanovnik Prijedora. Klosar/Prijedorcanin ima kalup po kome se oblaci, razmislja i ponasa, u osnovnim crtama:
- Klosar ne zna sta ce od sebe veci deo dana. Stoga klosar ustaje oko podneva, potom se odvuce do najblizeg ugostiteljskog objekta i tu naruci 'fukas', zatim gluvari s tom jednom kafom barem sat-dva. Onda klosar 'prozuji' po gradu, vidi sta se gde desava, izvidi neku zrtvu kod koje 'uzica' SMS ili po marke za jos jednu kafu. Kad se celo drustvo okupi, negde oko 5-6 popodne, padaju predlozi gde se napiti - na obali reke, na zeleznickoj stanici ili jednostavno pred nekim dragstorom (kafana je iznad klosarskog dzepa).
- Klosar nosi trenerku. Buvljakusu po mogucnosti, ako ne onda neku iz butika (ali nece reci nikom da je kupljena u butiku vec da je sa pijace, u suprotnom bi ga izbatinali i proglasili fenserom). Svi klosari su sablonski obuceni, imaju slican hod i pljuckaju kroz zube.
- Klosari imaju specifican sleng kojim se koriste u svakodnevnoj komunikaciji. Pri tom je karakteristicna upotreba reci 'buraz' koja se koristi sto cesce, tako da prosecan klosar u prostoprosirenoj recenici rec 'buraz' upotrebi minimalno cetiri puta. Ova rec se izgovara sa dugouzlaznim 'a' i maksimalno namrstenom facom.
- Klosari se tuku coporativno. Naravno, na meti su fenseri, novajlije i likovi iz protivnickog naselja u Prijedoru. Klosarski lokal-patriotizam se najbolje ogleda u pristupu koji primenjuju Alcohol boys - jeb'o Rudar, vazno je isprozivati sve koji dodju u Prijedor i pokazati im gde su dosli.
- Klosar pusi najjeftinije cigarete (sarajevsku Drinu). Piju se dvolitre, kad ima domace rakije moze i ona, a pre subotnjih utakmica Rudara tradicionalna je popodnevna pijanka u gimnazijskom parku (tada svi klosari piju zajedno bez obzira na mrznju izmedju naselja).
- Klosari vikend-veceri provode u Masteru, Magicu, Mocvari, Netu, Joyu, ZMu, Kamenjari i drugim mestima. Tu su i parkovi i klupe u centru.
- Prosecan klosar slusa rok i rep muziku. Kada je pijan, klosar peva i stare narodnjake, a pesme Tome Zdravkovica i Baje Malog Knindze se slusaju u casovima najgoreg pijanstva (svako drugo vece).

- Buraz , imas cenera da mi pljunes do sledece nedelje, upo sam u slot a iznapusavace me starci? Jebo ja svoju mater sto igram vise i taj slot. Stvarno sam majmun, buraz.
- Buraz nemam ja ni feninga kod sebe, napili se ja i Sone sinoc u Raskovcu, skrsio sam se buraz ko picka. Dao bi ti jebem ti mater, znas da bi dao. Trazi buraz od Vurune, taj je digo juce 40 maraka u kladionici.

Komentari

cuj klosari samo u prijedoru!

hahahahahaahaha.....shto ti volish taj Prijedor........?+++

burazz, đeš to?! buraz, ne čupri se tako u doras, buraz... skontaj da se ne koristi ekavica, na to se svi isfuravaju, to buraz samo ako si toliš. i skontaj da se ne kaže Magic, buraz keže se džikas. nije ni Mocvara, buraz, nego kod laz'nog. a može i kod bereka. i kolš kad užica nešto, on uhinji po rkema, ili dvaes ningasa. i ne tuku se fenseri, nego lijasi. al samo na njakahi, da rijamu ne skonta, buraz. jer ako te skonta rijamu, onda je skonto i od hamuza stari, vićpa, a onda će serselmu da se isfura, i onda buraz borba. skontaj to?! mojne to, buraz.

Јесте, не користи се екавица, и туку се лијаси, и жицају се нингаси. То сам превидео.

sve je to ok..definicija klosara ti je skroz tacna,ali klosara ima svugdje,ne znam zasto si se zakacio za Prijedor...bzvz

Aj otkači od Prijedora čovječe. Kamoli sreće da je u drugim gradovima bolje!

ala buraz! ne znam gdje ovo iskopa?! svaka cast +