Prijava
   

Knjige Agate Kristi

Ako pročitate jednu, pročitali ste ih sve.

Sva njena krimi dela se mogu razvrstati na isti način, a svaka od tih knjiga se može podeliti u tri dela.

Prvi deo, glavni zajebant u filmu (obično Poaro) dođe na neko mesto i tu neko umre. U stvari ga roknu.

Drugi deo. Počinje agonija... Poaro (da uzmemo njegov lik, ipak on najviše jebe) krene da ispituje sve redom, pronalazi dokaze, materijal, otkriva mrtve predke, itd. Izjebavanje slučaja mrtve, bogate kuje sa ogromnim nasledstvom iz svih mogućih i nemogućih uglova.

Treći deo. On je najkraći ali najsloženiji deo knjige. Brkati Belgijanac ih sve skupi u neku usranu prostoriju i tu kreće opet drkanje. Doduše, mnogo kraće. Prc, trc, izvuče ubicu iz naftalina, ovaj sve prizna, divi se velikom umu detektiva i detaljnije objasni pred svima koje su mu bile namere za izvršenje zločina. Obično i povuče nekog sa sobom. Ostali se zgroze ali su i dalje kul, jbg, bar oni neće u tvorza. Ispiju viski i zapale. Na odlasku iz grada, glavna osumnjičena (koja nikad nije kriva) dođe da se zahvali Poaru i ponudi se da mu odradi oral. On odbije ali joj poljubi ruku i iskulira. Peder.

E sad. Zašto je sve to tako zanimljivo? Evo zašto. Zato što čitalac voli da se pravi pametan, da tripuje da će da skonta ko je ubica pre vremena, a možda mu je zanimljivo da povezuje sve te neubozne gluposti koje kad se uklope nemaju smisla jer krunicijalni dokaz leži u poslednjem delu. A tu je već kasno.

Naravno, postoje tu još neki aspekti iz kojih se može posmatrati cela stvar ali ja sam tu da pljujem tako da ćemo da uzmemo da čitalac nema pojma i da je zatucani debil. Čime dolazimo do toga da su njene knjige sranje.

Komentari

" . . . На одласку из града, главна осумњичена (која никад није крива) дође да се захвали Поару и понуди се да му одради орал. Он одбије али јој пољуби руку и искулира. Педер." + & * :))))

Је. Измешао сам мало књиге и серију али исти курац. Уз то да је серија још гора.

super je,stvarno treba biti blago umobolan da bih citao ta sranja.... +

ee.da serija je propast,kad budem imao zivot viska,naravno,necu ga trositi na to,gledanje u zid pruza vecu emociju =]

Е људи, ви ми нисте потребни. Где су ови што читају ове књиге? Да чујем њихов глас...

Ja čitao, sviđaju mi se. Valjda sam zato zatucani debil.

Ja sam čitala i gledala mnogo puta iz mnogo razloga...Da ne nabrajam sve, ali najviše jer odmaram mozak uz takve filmove, nisu opterećujući, a i dopada mi se sve što je od starine, jer sam ljubitelj prošlosti, gledam ko se kako oblačio u to vreme, kakvi su im bili maniri...razlikuje se sve dosta od ovog vremena i to mi se sviđa.

Јеб'о филм, причам за књиге. То што ти видиш на филму, можеш само да утрипујеш у књигама, другачија је писана реч. Тако да се концентришите на књиге ако ми контрирате...

Ma, nemam pametnija posla nego da ti kontriram :) Staviš naslov knige, a opisuješ film, onda se opet vraćaš na čitaoce, unosiš zabunu, čoveče :) Njene knjige obično čitaju klinci kad im je to i zanimljivo, definitivno su za mlađi uzrast, ne mogu sebe sad da zamislim da je čitam, ali nekad je to bilo ok.

Њах, ја сам их читао раније, заразне су. Јес да прате увек исту формулу, али има заиста добрих ствари. Нпр "Убиство Роџера Акројда" има толико суманут крај да не мош да верујеш шта си прочитао. Барем је мени такав утисак набацио кад сам имао петнес година.

@Арго

Не, описавао сам књигу. Добро, можда су ми остале неке сцене из филмова али то је више убачено у трећи део дефиниције. Кажем оно у прошлом коментару јер си ти почела да причаш о облачењу и тим стварима, а то има само на филму. И нису књиге за децу, немој да се вадиш.

@wojtek

За тебе важи овај други део из примера. ;)

Znam da je van konteksta, ali ona serija "Monk" je tako retardirana, da je to strašno, znači ona fora, Monk pomiriše zavese i ukapira ko je ubica!

Bilo kako bilo, njene knjige su treće po redu najprodavanijih u svetu... Posle Biblije i Šekspirovih dela.
@ Zoki
Glagol je
Ja BIH
Ti BI
On bi
Mi bismo
Vi biste
Oni bi

И нису књиге за децу, немој да се вадиш.

Извини, молим те. Неће се поновити.

:))

'Ten little niggers' nije na ovaj fazon, a to joj je verovatno najpoznatije delo.:)

Боље да се не понови. ;)

ahaha,al se neko pronasao,bas super =]

Ја сам гледао Поароа често, увек ме је фасцинирало како су ти Енглези увек тако кулични и дволични, па на крају само прсну, али онако на фињака. +