Prijava
   

Ko je gladan, ne boji se da radi

Poslovica koja se odnosi na tu čestu situaciju kada ostaneš bez kinte, i onda bi radio bilo šta, samo da se domogneš iste i kupiš hranu. Najčešće je upotrebljavamo kad treba da skrenemo pažnju detetu koje je spucalo 30 godina u dupe i po ceo dan ladi muda.

- Ćale, King Dajmond je imao operaciju srca. Tri bajpasa. Tragedija. Više neće imati turneje...
- Vidim, to je tebi glavna preokupacija u životu. Umesto da tražiš pos'o, vidi kol'ki si konj!
- Ima vremena. A i ne želim da radim bilo kakav posao. Ne mogu ja da šljakam po ceo dan i da primam bednu platu. Hoću da budem analitičar. Da razmišljam.
- Jeste, ima vremena. Dok te hranimo ja i majka. Ja sam u tvoje vreme raznosio mleko. Video bih te kad bi ti prokrčala creva, nosio bi ti cigle. Ko je gladan, ne boji se da radi.

Komentari

kad videh pomenutog King Dajmonda, pomislio sam: ili Džimi ili Burzum... mada sam više mislio da je Burzum, jer se nije pominjala "močuga"... :)

minus jer omalovazalas visoko kvalifikovanu radnu koja nije zavrsavala fakultete da bi kopala kanale i radila bud zasta.

U pravu si, blam je raditi ono za sta si previse kvalifikovan. Bolje roditelji pred penzijom da te hrane. Moze te i mama podojiti, za dz je.

pu sunac vam zareni, pa ja sam u vasim godinama, moje roditlje ranio :)

nisam rekao da je blam raditi takve poslove, al da je glupost zavrsiti recimo za doktora a onda prodavati na pijaci.

@ bojanpanta

Šta ako ne nađeš posao u struci?! I kad ćeš da ga nađeš?

Bravo Džimi. Nekako mi pak mekano za tvoj način pisanja. U svakom slučaju +.

minus jer omalovazalas visoko kvalifikovanu radnu koja nije zavrsavala fakultete da bi kopala kanale i radila bud zasta.

Никога овде не омаловажавам. Ко је висококвалификована радна снага? Ти? :) Не делујеш ми довољно писмено за неког ко је висококвалификован.

nisam rekao da je blam raditi takve poslove, al da je glupost zavrsiti recimo za doktora a onda prodavati na pijaci.

Глупост или не, таква је реалност у овој земљи. Ја сам имао среће да досад радим у струци, али кад бих једног дана изгубио то, не би ми био проблем ни да радим на чишћењу канализације.

Искрено, сере ми се од људи који су гадљиви на посао. Шта, ти си завршио факс и мислиш да си као нека елита, шта? Не разумем.

daklem ja sam završio faks..radio sam svašta i dok sam studirao i posle..švercovo kafu, bunario po tramvajima, prodavao farmerke, i mislio sam da imam za to nekog šlifa..gurao kolica, kopao septičke jame, štemovao zidove...i meni se kenja od tipova koji su gadljivi na posao...99-te sam imao dnevnicu 30 maraka..radio na nekoj zgradi u ulici Kralja Petra...12 spratova, 3 ulaza.....750 mesečno...moj ortak kaže "kako ti nije ispod časti da radiš na građevini, da guraš kolica, ti si inžinjer"..a ja mu kažem "brate plati kafu"...on kaže "nemam"... +

Jos nisam zavrsio fax. Al polako, uskoro. A ti dzimi zakljucujes o tome da li je neko visokokvalifikovan po tome kakav mu je pravopis na internetu?(p.s. kucao sa mobilnog na predavanju pa ti vidi koji su uslovi za postovanje gramatike). Moja poenta je da ti ovom definicijom odobravas, i govoris da je normalno da neko ko je fakultetski obrazovan radi u kanalizaciji recimo??? Tj po tebi je normalno, a izgovor ti je takva je situcaija. Pa onda je situacija nenormalna.
@zavisnik niko nije rekao da je meni gadljiv posao, ako ja hocu recimo nov mobilni, uzecu pa cu kopati kanal, al smatram da je apsurd da recimo farmaceut prodaje jabuke na pijaci. To je direktno nipodostavanje njegovog truda da zavrsi jedan tezak fakultet.

Kaze se po tvom misljenju. Nisi pismen, dakako.
Naravno da je situacija nenormalna jer ne zivimo u rozle svetu, pa da svako posle faxa nadje ocas posla posao koji je prikladan i kojim bi bio zadovoljan.
Zasto ne bi prodavao? Ko ce da te hrani dok ne dobijes odgovarajuci posao, za par godina cak mozda, neretko? Roditelji? Jadno.

i sad?..bolje da sedi kući nego da nešto radi?..el to?..i da čeka kintu od matoraca?..zato što nema posla?...ima sad na ovom najnovijem albumu od BS ona stvar...ova

http://www.youtube.com/watch?v=c85KXCW_JqE

možeš da napraviš neke frakcije..:)) a možeš i da šljakaš...

Moja poenta je da ti ovom definicijom odobravas, i govoris da je normalno da neko ko je fakultetski obrazovan radi u kanalizaciji recimo??? Tj po tebi je normalno, a izgovor ti je takva je situcaija. Pa onda je situacija nenormalna.

Нисам рекао да је нормално. Али, ето, таква је ситуација у земљи. Мада, има и ненормалнијих ствари. Елем, да ја рецимо имам 30 година и таква је ситуација да не могу да нађем посао у струци, био би ме блам да узимам од родитеља и радио бих било шта.

al smatram da je apsurd da recimo farmaceut prodaje jabuke na pijaci. To je direktno nipodostavanje njegovog truda da zavrsi jedan tezak fakultet.

Па, треба поставити питање КО ниподаштава тај труд. :)

izvini mogu da te pitam nesto? znas sta je najgore? Mediokriteti koji se uklapaju i kazu jbg situacija je takva. Mala digresija interesuje me da li je po tvom misljenju opravdano ukrasti ako ti se pruzi prilika, a da pritom nemas nikakve reprekusije?

koga si pitao?..mene?...zločin, kazna i ljudska destrukcija...

DŽimi matori prošlo 5 dana..oš da me odbanuješ?...plizzzz....:))

znas sta je najgore? Mediokriteti koji se uklapaju i kazu jbg situacija je takva.

Хаха! Ајде? :)
Шта ти конкретно можеш да урадиш по питању мењања ситуације?
Шта си ТИ конкретно урадио по питању мењања ситуације?

Mala digresija interesuje me da li je po tvom misljenju opravdano ukrasti ako ti se pruzi prilika, a da pritom nemas nikakve reprekusije?

Ја никад у животу ништа нисам украо, нити бих то радио, али мораш да будеш одређенији. Украсти ШТА?

DŽimi matori prošlo 5 dana..oš da me odbanuješ?...plizzzz....:))

Ко пита? :)

ja bre pitam..ko je najveći zavisnik na sajtu...:))

Ne mogu sa troje ljudi da se svadjam. :D (nadam se da je zlocesta pufnica zensko, da me ne biste ponovo napali)
@Zavisnik moja omiljena grupa je BS i novi album je vrh. Al pazi ceo album je namenjen tome da se nesto pokrene i da se promeni. Jer ovako ne ide, tu se bar slazemo. A ako nesto ne valja to se menja,tako???
@Dzimi pa pazi Dzimi ako ti 7 godina ne mozes da nadjes posao jbg onda to vec stvarno jeste problem, u tebi. :))) (inace dzimi sta si po struci?)
Pa i sam sebe nipodostavas...

ja se ne svađam..ali činjenica je da je lako kenjati i sedeti...kad kreneš da šljakaš onda shvatiš šta je muka..onda taj bes i agresiju usmeriš gde treba...a ako ne želiš da radiš ne možeš ništa ni da promeniš..što kaže Marčelo "ja ipak biram pokušaj, makar bio i popušaj"...

Ajde ovako, da vam pomalo plasticno objasnim. Ljudski rad je faktor proizvodnje. Ako ti koristis svoj rad u kanalizaciji a ti si zavrsio fakultet, to je neefikasno koriscenje faktora proizvodnje. Kao kada bi koristio masinu koja moze da proizvede 100000 automobila da proizvede 2 automobila. Da

da, tako je..ali ako sediš nisi proizveo ništa..da se tako duhovito izrazim...nego si samo džabe jeo leba...koji je tvoj ćale proizveo..ili keva...

xexexe inace znas da postoji donja tacka rentabiliteta ispod koje se ne radi jer je neefikasno i glupo jednostavno. :))

da..rentabilnije da te tata hrani...i u 30 i u 40 i u 50...:))

pa tako ispada da. :)

inace dzimi otisli smo u kurac sa ovim komentarima tako da slobodno obrisi(mislim kao da ti treba moja dozvola za to). Al debata je uvek pozitivna stvar. ;) I bilo bi lepo kad bi mi rekao sta si po struci? :)

ja bre pitam..ko je najveći zavisnik na sajtu...:))

А, ти си, Хавио!
Не би требало да те одбанујем зато што постујеш с дуплог, али ајде. Одбановаћу те зато што те волим, иако си ме искулирао на ревији и натерао да се осећам остављено и појебано. :)
Ајде, одбановаћу те вечерас, али немој да се понови.

@Dzimi pa pazi Dzimi ako ti 7 godina ne mozes da nadjes posao jbg onda to vec stvarno jeste problem, u tebi. :))) (inace dzimi sta si po struci?)

Не бих се сложио. Знам људе који 30 година нису нашли посао у струци, већ раде нешто десето.
Иначе, ја сам филолог, англиста.

Ajde ovako, da vam pomalo plasticno objasnim. Ljudski rad je faktor proizvodnje. Ako ti koristis svoj rad u kanalizaciji a ti si zavrsio fakultet, to je neefikasno koriscenje faktora proizvodnje. Kao kada bi koristio masinu koja moze da proizvede 100000 automobila da proizvede 2 automobila.

Лепо поређење. Искористићу га и рећи ћу да ту машину треба неко да укључи и упосли је, тако да може да произведе 100000.

e pa dokle god bude tako ispadalo, biće tako u ovoj zemlji..teško vam je da mrdnete dupeta za sebe lično a oćete da menjate sistem?..oćete, al u mesecu linburgu...

DŽimi neće da me odbanuje, tako da odoh..

Bojane ili Panto ukapiraćeš jednog dana..a možda i pre...samo ne valja ako ukapiraš na teži način...

мрште на форум бре! Добра дефка плаш!

englez? pa sto ne rece. Vidim ja da se ti tu pravis englez sad mi je jasno zasto. :DD Ne razume ovo tvoje poslednje? Da dodje gazda, kupi masinu, pritisne dugme i masina sama radi. :)

@zavisnik ne brini se, nisti ti jedino koji je radio. Radio sam i na njivi, i vocnjaku itd... Svercovao nikad nista nisam, hvala Bogu. ;)

DŽimi što me pališ matori?...za reviju sam se izvinio...:)

ajd sutra bar matori, a, A?

E fala matori..ono od srca...:)) volim i ja tebe...

Džimi pa danas svi govore engleski, nema leba od tebe :] Inače hvala ljudima koji ovakve pojave definišu i komentarišu. Nepresušna inspiracija. aKO MALO PZLJIVIJE PROCITAS, SHVATIS KO SVE OVDE KURCEM U ZIVOTU NIJE MRDNUO.