Prijava
   

Komunalna akustara

Akustična gitara, ali ne bilo koja; ova akustara ima kilometražu. Nosi se van kuće, na plažu, na kampovanje, na ekskurziju, u dvorište. Svuda ide gola, bez torbe ili kutije. Akcija joj je previsoka, pa se na njoj uglavnom svira iz osnovne pozicije, a bare-hvati su mogući do možda petog praga maksimalno. Često fali barem jedna žica, a ostale su zarđale i svako malo se raštimavaju. Čivije škripe. Farba joj je izubijana, izgrebana i ponekad ispisana. Daje se svima koji je traže, ide u krug. Ako je poznajete - želite je dok je drugi sviraju, ali se trudite da to ne pokažete. Dok se svira - svačija je i nije ničija. Kada je u elementu, zrači čistom magijom. Muzička kurva i svetica, majka i maćeha. I magnet za ribe.
Ko ne zvuči dobro na komunalnoj akustari, nikada neće da zvuči dobro ni na najskupljoj, vrhunskoj gitarskoj opremi.

Komentari

+++ Dobar je i tekst definicije, ali pojam jebe kevu.

odlican tekst. Jedino sto ne volim kad se za gitaru upotrebljavaju sinonimi, ...dzitra, akustara, tambura...

plus viljuška za štimovanje, pošto se na čiviji polomila plastika... ili još gore "spuštanje" svih ostalih žica da se uklope sa tom raštimovanom...

...i fleka nagorelog laka od zaboravljene cigarete zadenute pored čivija.

+

... i Bondžovi zalepljena slika na telu gitare, ali probana da bude skinuta, pa ostalo pola

+ Kako ovo budi lepa sećanja. :)

+ Чиста десетка. Још кад су жице на њој измиксане, па је пола из класичног, а пола из акустичног комплета..из тога треба бити кадар извући икакав тон. Имам једну која дјелимично одговара опису и не бих је мјењао ни за шта на свијету.

Да, ОБАВЕЗНО фали нека жица. :Д
+