Prijava
   

Konan Varvarin

Serijal Konana Varvarina je zapravo začetak moderne epske fantastike. Njegov tvorac je bio pisac Teksašanin Robert Hauard koji je takođe bio visok, snažan i mišićav momak sa Juga Amerike što mu je i poslužilo kao glavni uzor za njegovog glavnog junaka. Elem, Konan jeste bio prvo delo moderne epske fantastike, ali mu je tu titulu preoteo Tolkin jer je njegov serijal bio daleko popularniji. Konanove avanture su smeštene u Hiborijansko Doba, negde posle kataklizme Atlantide i pre pojave poznatih drevnih civilizacija, kada zemljom hodaju trista 'iljada raznih čuda koje Konan istrebljava iz avanture u avanturu. Što se tiče njegovog samog života on je od petnaeste godine znao da bije mačem kao profesionalac i do svoje četrdesete je ubijao zle čarobnjake, spasavao prelepe princeze, lomio kosti, uništavao kraljevstva i radio svakakve stvari dok na kraju nije odlučio da se smiri i da preuzme jedno od najmoćnijih kraljevstava tako što je njenog tadašnjeg monarha zadavio i postao sam kralj.

Komentari

Konan Simerijanac.

Imam neke stripove tu negde sa Konanom.
Uvek mi se sviđalo to što je on krajnje osvežavajući antiheroj, a ne neki nafurani herojčić koji samo srlja u bitku protiv zla.

ma zar nije gospodar prstenova stariji? 1940 i neka

Konan ti je bio pravljen još ranih tridesetih

vau nisam znao, zašto li onda serendaju da je tolkin začetnik EF i tako to

Tolkin je uspeo da učini epsku fantastiku popularnom pa ga zato smatraju začetnikom

recimo henrik sjenkjevič je još u 19. veku duboko gazio u domen epske fantastike sa svojim "ognjem i mačem". nije to to, ali opet jeste. a i najbolji je on :D

imali smo mi i Bas_Celika

Ajd lepo što komentarišete, a da ocenite ?

- Ali, Konane, obećao si da me nećeš ubiti?..
- Lagao sam.
I, iseče ga načisto; kakav kralj!

Mog matorog u firmi zovu Konan, zbog pozamašne kolekcije stripa upravo o ovom prgavom kavgadžiji, kojeg i ja gotivim! :)

Respekt za def ;)

FULL RESPECT +++ и да омиљена!