Prijava
   

Kosovo

zvrndajući komarci klepeću
plivam al ne dodirujem senzore rukom
dok radioaktivni otpad preko srednjeg miocena zbog uticaja interferentnih zračenja nežno dodiruje Kosovo
Kosovo mi je druga majka
ali moju mačku mrcvari već joj oko ispalo

nagazih jednu gospodžu lupajući po loncima
ali ona prvo nagazi mene
sada sečem vene, zbog te klete žene
pederi stop!!!

Komentari

Andrić je bio katolik koji se *osećao* Srbinom.Naravno Hrvati ga zato pljuju kao izdajicu ali da čovek nikad nije rekao da je Hrvat,nego da je katolik.To što je pokatoličeni Srbin za njih Hrvat,njihov problem.Verovatno su ga zato da izbegnu kontroverze turili pod BiH.A za Kosovo,jebiga pamet u glavu...i da editujemo Vikipediju.Šalim se... :)

И у Хрватској и у Босни Андрића уче као свог писца, гледала сам наставни програм универзитета и средњих школа... А за Теслу нисам сигурна је л сад Бошњак или Хрват... Интересантно ми је само да посматрам докле безобразлук може да иде, па сам поделила линк са вама. :)

Тек сам сад приметила да нема Србије у листи земаља :)

Picketine belosvetske, kako da stavim koment na onu stranu?

Mogu oni da pricaju sta hoce, kada su Ivu Andrica predstavili kao hrvata, covek se uvredio. O Tesli ne treba trositi reci, covek je rodjen u Austro - Ugarskoj, a otac mu je bio pravoslavni svestenik, tako da oni mogu samo da izmisljaju, ali zna svet ko je ko.

Kad si dobar kao ja, svi te svojataju ;) Moram da naucim Albanski, Bosnjacki i Hrvatski, da mogu da me razumeju kada im se zahvaljujem :)

hehehehhe...jedan od najjachih klipova....

A kako nema informacije na wikipediji da na kosovu ima belih medvjeda?

THE GAME!
izvorno:

Ако је веровати Википедији, независна држава (а можда чак и име нације...?)

Види линк, писци сврстани по НАЦИОНАЛНОСТИ, а пишу уствари државе. Наћи ћете Ива Андрића под одредницом БиХ (он се иначе изјашњавао као Србин док је био жив), а Косово као засебну одредницу.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_novelists_by_nationality

Nationality би ти судски тумач превео као ДРЖАВЉАНСТВО. Обрати пажњу на разне формуларе на енглеском, тражи се NATIONALITY, па бр. пасоша. Тај феномен је вероватно настао због проблематичног одређивања америчке нације, па је дошло до изједначавања нација=држава. Последице видимо.

Aха... значи, то је. Хвала ти што си појаснио. Па да, вероватно се кренуло на енглеском, па је само преведено као националност... Но свеједно, Косово је за Википедију већ засебна држава... туга.