Prijava
   

Kosovski mit

Bajka u koju veruje veliki broj pripadnika naseg naroda ,koji takodje zivi u iluziji da smo mi Srbi nebeski narod.
Ljudi u Srbiji se dele na one koji veruju u njega i na one koji ne veruju.Oni koji veruju u njega,veruju i da smo pobedili NATO 99',iako smo izgubili deo teritorije,pristali na sve uslove koje su nam ponudili,izgubili dobar deo vojne tehnike i infrastrukture...Oni koji ne veruju u ovaj mit,bivaju proglasavani za izdajnike,nepatriote,otpadnike od vere(zasto pominju veru...jebem li ga)!
Kosovski mit,kao sto mu ime i kaze je mit,bajka,izmisljotina bez cinjenica.Jedino sto je tu tacno ,jeste da je na Kosovu bila bitka 1389 godine i da su Srbi pokusali da odbrane svoju teritoriju i da smo najebali ko zuti i isto kao i 99' i pristali da postanemo turski vazali.
Interesantan je podatak da o samoj bici nema zapisa,iako je i tada bilo pismenih ljudi,sto moze da znaci samo dve stvari,a one su da je svo pismeno stanovnistvo poginulo i da niko nije pretekao,ili da su hteli da sakriju sramotu koju smo tamo doziveli i zato su ostavili nepismenim guslarima da oni nacifraju sta je tamo bilo.Ono sto mi danas znao o tom boju ,znamo samo iz narodnih pesama koje su se prenosile sa kolena na koleno i svaki autor je dodavao nesto svoje,tako da je istinu tesko cak i naslutiti.

Ja postujem nasu istoriju i velike dogadjaje u kojima smo ucestvovali,ali smatram da svoju buducnost ne treba da zasnivamo na mitovima i bajkama,vec da ucimo na cinjenicama i greskama koje smo kao narod pravili kroz istoriju.

Komentari

-,jer je tema prezvakana,pominje se stalno (uopsteno defke o srpstvu,ne srpstvu,kosovu,itd)

i ide "bici" umesto "bitci" :D

+++++++++++++++++++++

+, ali... Za prvi deo se slažem, tu nema šta da se doda ili oduzme, u krajnjem slučaju, doživeo sam ga.
Ono sa čim ne mogu da se složim je drugi deo definicije. Naime, koliko god to paradoksalno izgledalo, srpske zemlje (jer ne može da se govori o jedinstvenoj državi, pošto je svaki od mnogobrojnih velikaša držao određenu teritoriju) su pobedile u samoj bitci na Kosovu polju, i uspele da zaustave prodor Turaka. To jeste bila Pirova pobeda, ali takva je svaka koju su Srbi izvojevali kroz istoriju. Kasnije su Turci osvajali srpske teritorije malo po malo, pri čemu se nisu koristili samo vojnim sredstvima, već i podmićivanjem, preobraćanjem u njihovu veru i slično, do konačnog uspostavljanja vlasti nad teritorijama koje su držali Srbi, 1459. godine.
Sorry što sam udavio :)

Kosovske defke su stvarno pogibija, vidiš kako su dočekane. :)

Usput, znate li kojeg datuma se zbila ova bitka? Mnogi ne znaju...

"da su hteli da sakriju sramotu koju smo tamo doziveli i zato su ostavili nepismenim guslarima da oni nacifraju sta je tamo bilo"
rodjace... tesko da je vece sramote bilo od bitke na marici tako da ono... mora ti lupim sveukupni minus za pola lista A4 proseravanja

postoje zapisi koje se cuvaju u tajnosti..Srbija je pobedila na Kosovu 6 897 godine po starom srpskom kalendaru..a postoje i zapisi da su se tada pojavili prvi put u istoriji topovi (naravno ne mislim na katapulte ili nesto slicno,nego bas na topove,koji su bili primitivniji od kasnijih topova ..vise da naprave buku,nego sto su stvarno nanosile stetu..ali o ovome se nista ne govori,vec se to pripisuje tamo nekim Francuzima,Rusima ili kome vec..)..

Topovi na Kosovu?
Ha,ha,ha....odavno se nisam ovako slatko nasmejao!

Srbija je na Kosovu izgubila najveci deo svoje muske populacije,tako da i ako smo pobedili,to je bila pirova pobeda,bas kao i u I sv.ratu u kome smo se borili srcano i casno.
Obozavam da citam postove pojedinih srbo fanatika,koji prosipaju teorije zavere i pisu razlicite gluposti,zato sto me uvek razvesele i slatko nasmeju.Pobeda 1389 e bila ista kao i ona 1999,ali je problem sto to ludaci i glupani nisu u stanju da razumeju zato sto nisu u stanju da citaju nista drugo osim naslova u novinama,posto im je tekst sitan....

Topovi na Kosovu 6897... Šta da radiš...

to je bila pirova pobeda,bas kao i u I sv.ratu u kome smo se borili srcano i casno.

To nam je najmanje trebalo tada, da se borimo časno! Naši vojnici su čuvali, mazili i pazili šugave austrougarske vojnike od kojih su pokupili pegavi tifus i poumirali od njega, a najgore je što ga je pokupio i ogroman broj stanovništva! Na kraju rata vrhovna komanda je odbila da razjebe jadno branjenu Sofiju da ne bi došlo do mučnih scena osvete. Može se samo zamisliti kakve bi zulume maksimalno nadrkani srpski vojnik pravio po Bugarskoj u znak zahvalnosti braći Bugarima...

Roki,
sam sebi si odgovorio!
Srpska vojska je postovala obicaje ratovanja i zato je izasla i kao moralni pobednik iz I sv.rata.To je ono sto se nije desilo u II sv.ratu,kada smo imali gradjanski rat u nasoj zemlji,gde smo vise ratovali jedni protiv drugih,umesto protiv okupatora.
Zao mi je sto bi neki opet u rat za to smrdljiv Kosovo,koje nam je u sustini bespotrebno,jer ako nismo uspeli u vreme Jugoslavije da iskoristimo to podrucje kako treba i razvijemo ga,to sigurno ne bi uspeli sada kada smo samostalni.Srba ionako ima toliko malo da su zanemarljvi i ne vidim razlog zasto bi ulagali novac u tu rupu bez dna?

Naravno, pa i da ga nekim ogromnim čudom povratimo, pa ko bi se naselio dole? A poslednje što nam sada treba je da država izdržava 2 miliona Šiptara dole. A rat je naravno ludost jer bi u ovakvoj situaciji naši Jutjub ratnici izginuli kao pacovi dole. Sada bi nam najpametnije bilo da pomognemo onim nesrećnicima koji su ostali dole da imaju osnovne uslove za život i da se integrišu u društvo.

postoje zapisi koje se cuvaju u tajnosti..Srbija je pobedila na Kosovu 6 897 godine po starom srpskom kalendaru..a postoje i zapisi da su se tada pojavili prvi put u istoriji topovi (naravno ne mislim na katapulte ili nesto slicno,nego bas na topove,koji su bili primitivniji od kasnijih topova ..vise da naprave buku,nego sto su stvarno nanosile stetu..ali o ovome se nista ne govori,vec se to pripisuje tamo nekim Francuzima,Rusima ili kome vec..)..

Izvor ti je Deretić, a?

Jbt, jel imaš ti života van politike? Zabole me kurac, ne dolazim na Vukajliju da bi me neko podučavao svojim političkim stavovima. Jebote, koji si smarač.

-

AHAHAHAHHAHA KAKO MOZETE TALENTOVANOG DA SHVATITE OZBILJNO,NISTE MI JASNI UOPSTE

Meni je zanimljivo da čitam komentare Talentovanog, i rasprave na njegovim definicijama lolo

ti bre talentovani... koja si ti tikva, tebe treba biti 6 puta dnevno, da imaš malo više poštovanja...

ti bre talentovani... koja si ti tikva, tebe treba biti 6 puta dnevno, da imaš malo više poštovanja...

Prema cemu?