Prijava
   

Kosturka devojka

Idem ti ja neki dan ulicom, umoran, jebiga, šljakalo se, šetam, gledam u pod, razmišljam kako ću i šta ću da jedem, ako uopšte imam šta. Podignem pogled, onako neobavezno, osmotrim okolinu, pogledam preko puta i premetim jednu žensku priliku. Nešto mi bi čudno u vezi nje. Svakog trenutka je postajala pretnja da joj se noge prelome. Kad ono! Puf! Nestade. Šta koji kurac?! Ah! Eno je. Huh. Šta?! Opet nestade! Jesam li ja lud?! Verovatno je do umora, ali ne, opet je nestala i opet se vratila, ponavljajući to iznova i iznova idući paralelno sa mnom. Tek posle nekog vremena svatih da je do bandera..

Pandan Kosovkoj devojci iliti njena ružna sestra. Skrndelj koji više podseća na proizvod Černobila i hodajući plakat za podršku abortusu, anoreksiji i smrtnoj kazni zajdeno, nego li na biće koje bi teško dobilo glavnu ulogu u horor filmu. Kad je čovek ovako pogleda, rekao bi da ne može ni kao strašilo da posluži, jer ako je zakačiš u bašti da tera grabljivice, dobro, ali šta ako naiđe kradljivac, ima srčka da ga opali ko iz pičke, a i lopov, takav kakav je jebemliga, čovek je! Ti ćeš da odgovaraš, a kad nju vide, svi će opravdano biti na strani lopova.

Ali sad već preterujem. Bitno je da shvatite suštinu. Lepa i zgodna nije, a karakteriše je skoriji izlazak iz Aušvica.
:defka pisana januara 1945-e:

- E brate, znaš li kakva je Mica?
- Koja more Mica?!
- Ma Koprivica. Đoletova kuma. On mi je nešto nabacivao preko fejsa, ona se naložila, pa smo se dopisivali i izgleda kao fina devojka, treba da se nađemo sutra, ali rek'o bolje tebe prvo da pitam. Ipak si ti išao sa njom u osnovnu.
- Da ti kažem 'vako prijateljski. Biće dobro ako je nađeš na prvom sastanku, za početak, ako ne, tim bolje!
- Što to?
- Pa jesi čitao ti Kosovski ciklus?
- Jesam.
- Pa znaš ko je kosturka devojka?
- Znam za Kosovku.
- A za kosturku ne znaš?!
- Ne.
- A nikad nisi pomislio da je to možda zato što liči i na gavrana i na koplje, u slobodno vreme i na albansku zastavu? Batali to, ja da ti kažem. Ono kad vidiš da se tresem i da imam tikove, to mi je od nje ostalo.

Komentari