Prijava
   

Kraj druge smene u Maksiju

Prizor, koji zahvaljujući veteranskoj radnoj snazi iz bivšeg "Centroproizvoda", i novopridošlim mlađim regrutima Miškovićeve imperije, najviše podseća na žurku u anarhističkoj četvrti Kopenhagena. Kako se radno vreme privodi kraju, u samoposluzi pazare samo pogrbljena babetina koja je došla da ubije vreme do početka kviza na RTS-u, i klinac koji došao po boks crvenog Vinstona "za ćaleta", a zvuk "maksi, ajde, kupi, ceo dan" umnoispiračkih pesmuljaka, zamenjuju hitovi Bobana Zdravkovića. Nivo bezvlašća i haosa se iz minuta u minut, penje na sve viši nivo.

Dok musavi mesari za dupe štipaju masne sredovečne tetke koje po rafovima slažu suncokretovo ulje, što one ispraćaju pohotnim "ju,ju" uzvicima, k'o da ih je Dragan Nikolić iz mlađih dana lično opalio po dupetu, mlađane kasirke razmenjuju poruke sa vlasnicima lokalnih pekara i menjačnica, ne primećujući da umesto Tesle vraćaju Vajferta. Batica sa mlečnih proizvoda je još pre pola sata zapalio na pljugu, i nema nameru da se vraća, a tvoj sir će po svemu sudeći zapakovati Fredi Merkjuri, koji će specijalno za tu priliku ustati iz groba, i u crvenim gaćama sa krunom i plaštom baciti robu na vagu. Šef smene zanesen revolucionarnim žarom, u treger majici sa zagrebačeke univerzijade 87, prodornim glasom nordijskog gorštaka raspravlja sa magacionerima o Ibrahimovićevom golu iz ofsajda.

Šef smene: Liljooo, otišla ova stoka iz uprave, gasi ova govna i pušataj ono naše.

Bolje da sam i siroma', nego da sam star...EEEEE, moji drugoviii...

Opa, ju, ju!

Komentari

Od sad te zovem Pripovedač. Tvoje definicije kad čitam, zalegnem k'o dete na slatkiš:-)

Jaooooo, Boban Zdravkovic!

Ali Freddie koji pakuje sir ;)

To i meni pade na pamet,gde baš Fredi da pakuje sir;)

+ ali Fredi i Ibrahimović...tonski!

Ne znam iz koje provincije si, ali u vecim gradovima ovo se ne desava, niti je moguce da se izvede. Roba se popunjava u toku radnog vremena, a na kraju radnog vremena se samo broji pazar i radnja se zatvara.

@ h.a.u.n - autor defke je iz Bg-a. To što je neka prodavnica u velegreda, ne znači automatski da je ista mnogo bolja od neke iz unutrašnjosti. Inače, i po završetku radnog vremena se popunjavaju rafovi, jer veoma često baš 15 minuta pred kraj radnog dana ljudi dolaze da pazare. Mnogi radnici ostanu i do pola sata duže na poslu da bi uslužili sve mušterije koje su u prodavnicu ušle pre nego što je "sudija odsvirao kraj".

I, da ne zaboravim - ne mora osoba automatski biti glupa ili neupućena ako je iz provincije, čak naprotiv! Dosta "velegrađana" se odlikuje snishodljivošću i arogancijom.

@ZycloN - i ja sam iz provincije, pa ne smatram sebe ni glupim, ni neupucenim. Meni bliske osobe rade u Maxiju, u 21h se radnja zatvara, broji se pazar i do 21.30h svi su izvan radnje, katanac, paljba kuci.

Jebemtikrv, taman kad pomislim da sam napisao nešto da valja i tako, naletim na tata-Burzuma i kažem - mora ovo još da se brusi
* matori, de čuo i ne čuo i predlog će biti i sve

Бурзум бог овога саита

Ovo pomera bubrege. Nego, odabirali neko defke osim urada?

Brate... Nisam ni provalio da sa plusovao ko zna kad... Burzum intergalaktički hiper-imperator!!

Detalj sa Fredijem pobedio.
Odlična defka.

Meni ova definicija deluje kao eksperiment, da se vidi dokle autor može da se egzibicioniše poređenjima i spajanjem nespojivog, a da se to ipak dopada ljudima.

Uspešan eksperiment svakako, zanimljivo za čitanje od početka do kraja.

Modujem iz senke preko urrada! Fakjea!

Ovo je fantazija +++*

-Ovo mi je još smešnije, s' obzirom da sam radio u Maxiju