Prijava
   

Kurcopis

Kaligrafska disciplina sezonskog karaktera. Izvodi se pisanjem po snegu dok se piški. Beton i druge podloge nisu tako pogodne iz razumljivih razloga. U ovoj disciplini nije obavezno pisati reči već se mogu iscrtavati i razni nadrealni i realni oblici. Funkcioniše odlično.

Ova disciplina ima dva priznata stila: ruko-kurcopis kada se pisaljka vodi rukom i tzv. free hand stil koji ... pa da ne objašnjavam kako se izvodi, i to je onaj pravi izvorni kurcopis, ali postoji opasnost od samozapišavanja.

Pisanje na ovaj način ima nekih prednosti. Npr. ni BIA ne može da prepozna i identifikuje autora grafita na snegu prema ruko-kurcopisu. Jedina mana je što ova umetnička dela traju veoma kratko, a zbog globalnog otopljavanja ponekad i kraće nego što je potrebno da se pošteno ispiškite.

E sad, pošto bi žene (zbog ravnopravnosti) želele da se bave kaligrafijom i pravljenjem grafita na snegu, kod njih je izvodljiv samo free hand stil jer im je ruko-kurcopis ili samo kurcopis prirodno neizvodljiv. Ne zato što nemaju ruke, nego zato što .... nemaju za šta da se uhvate.

Svetsko Udruženje Kurcopisaca (SUK) trenutno razmatra uvođenje discipline parova (muško-žensko i muško-muško) gde bi jedan od parova vodio kurco-pisaljku drugog para. Muško-muški parovi mogu to da rade i unakrsno i istovremeno, ali niko živ ne može da smisli kako da omogući učešće i rad žensko-ženskih parova.

Komentari

Nije definisano, sleng, a meni je smesno. Pa sada vi vidite.

pa to si ti, ova ti je najbolja, videces.

aaaaaa, nista bolje ne procitah 3 dana.

haha, free hand stil i SUK, ludo

Da bude def dana i tacka.

Svetsko Udruženje Kurcopisaca (SUK) trenutno razmatra uvođenje discipline parova (muško-žensko i muško-muško) gde bi jedan od parova vodio kurco-pisaljku drugog para. Muško-muški parovi mogu to da rade i unakrsno i istovremeno, ali niko živ ne može da smisli kako da omogući učešće i rad žensko-ženskih parova.

ludo, posteno se ismejah

brate ovo ti ne ide bas dobro kao sto sam ocekivao

???

i ja sam mislio, ali bice bolje

pa da ne objašnjavam kako se izvodi, i to je onaj pravi izvorni kurcopis, ali postoji opasnost od samozapišavanja
...

Nova rec! Hahaha! Ovo je super!

šta da ti kažem?..dobra ideja..i fino si je sročio..dao sam plus još sinoć ali nisam hteo da ostavljam nikakav komentar, baš iz razloga da bih danas video šta je bilo...fino...:)

@javio

e sad, vidis da sam se potrudio i da je ovo sasvim nesto drugacije od one pocetne ideje, islo mi nekako samo od sebe.

Pitanje za tebe: Da li je moglo bolje i na koji nacin. Odgovori sad i ovde. Mislim da nije strasno ako to uradis.

iskreno, ne znam...kad mi se nešto dopadne, dopalo mi, ne razmišljam kako bih ja to napisao...zamisli da razmišljam kako bih ja napisao "Zločin i kazna"..:)) ja šta god da napišem pomislim posle da je moglo bolje...ali me uvek mrzi da ispravljam i retko to radim...sviđa mi se to što kažeš da je išlo samo od sebe..nadahnuće...

e da samo ovo... i žene mogu da usmeravaju mlaz...:))

mogu, ali "akrobatiku" koju muskarci mogu da pokriju one mogu samo da sanjaju, jedino da piske i igraju moravac, istovremeno.

i to je tačno...:))