Prijava
   

La

Nota solmizacije, francuski član za ženski rod, skraćenica za Los Anđeles, auto oznaka opštine Lazarevac koju još uvek nisu uspeli da izdejstvuju jer je u sklopu Begea i još mnogo štošta.
'La' je takođe skraćenica koja se u govoru koristila za neku laž, odnosno zamena za čitave rečenice tipa ''au brate, al si me sad slagao'' i ''daj ne seri, nemoguće, sereš ko grlica'' i slične.
Prvenstveno se koristila po srednjim školama u pomoravlju i šumadiji, u modernom urbanom govoru (lolo) tada napujdanih klinaca. Keve mi, i ja sam koristio to, iako sam bio ljakse.

- I kažem ti, za novaka sam bio u Bratislavi kod sestre, bilo je do jaja baš.
- Aha...
- Zamisli, odem tamo samo sa 150 evra uključujući put i sve, i tamo u kladionici izađem oko 500 bato!
- Super.
- Sestra me upozna s nekim njenim fuksama, 'naš kake brate, tetrapičke sve! Pejl skin, plavuše, crvenokose neke, odlepio sam! I sve Ukrajinke se lože na nas strance!
- Ajde?
- A diskoteka svetska klasa neka! Jes skupo u pičku materinu, al vredelo sve pare što sam spičko tamo. Pazi, drka mi ispod stola jedna Svetlana, 'naš kaka brale, polugotičarka polufenserka polukurva, nevera kolko je dobra! A oko 2 sata posle ponoći, liiiiiiii, kad počeše da dele neki esid!
- Koji si ti la, čoveče...Prvo, Bratislava nije u Ukrajini već u Slovačkoj. Drugo, i još bitnije, od kad ti imaš sestru?!
- Imam, od tetk....
- LA!

Komentari