Prijava
   

laplasove transformacije

Taman kad pomislis da si ovladao koliko-toliko matematikom i da znas sve izvode i integrale onda se pojave laplasove transformacije koje inverzno rade inverziju necega sa inverzijom da ti pomute sve prethodno znanje i pokazu koliko ti u stvari nemas pojma.

Komentari

Mislim da bih lakse podneo da mi sve zube iscupaju bez anestezije nego da moram da naucim laplasove transformacije. +

Meni su bas gotivne :)). No, bez obzira, tebi inverzno od "palac dole" ;).

Ova ti definicija ne valja ništa. Vidi se da neznaš šta su to laplasove transformacije. Diferencijalna jednačina se uradi bez po muke preko laplasa. Često na ispitima više matematike zadaju zadatke uz napomenu-nije dozvoljeno korištenje laplasovih transformacija! Laplasova transformacija to ti je kao da u lov ides sa automatskom puskom. Da budem slikovit.

zasto si bukvalista ? znam ja da je to integralna transformacija za resevanje funkcija u nekom vremenskom domenu t, istina je da se diferencijalne jednacine mogu resiti preko laplasa kao i sistemi dif. jednacina,i kao sto se laplasove transformacije koriste u elektrotehnici za racunanje mnogo kompleksnih stvari od obicnih diferencijalnih jednacina viseg reda. poenta je bila da se ukaze na jos jednu transformaciju koja isto ima svoje formule,odnosno tablice i koje isto moraju da se nauce da bi se uradio zadatak,a koje su inverzno inverzne.

uuu.. lov sa automatskom puskom.. ne mozes da budes slikovitiji :)
svakako + jer na pocetku L transformacije zaista deluju nebulozno

Odakle vam ideja da su transformacije uce napamet? -.- Na ispitu su date tablice. Niko lud ih ne uci! I da se moraju, nije problem toliki. Vremeno, kako zadaci vam prodju "kroz ruku", slegnu i date formule! Kao student elektronike i automatike ne ucim ih napamet, citam ih sa tablica....

Uce se napamet,tablice bar kod mene nisu dozvoljene,posle su nam bile dozvoljene na upravljanju signala,tada su nam dali i z-transformacije da gledamo.. pre toga ne na matematikama