Prijava
   

Lipov kurac

Izraz koji se koristi za osobu koja je apsolutno niko i ništa, a misli da je nešto. Beskorisna poput lipe, drveta previše mekog da se od nje bilo šta napravi, suviše vlažnog da se o nju ogreješ. A nema ni kurac.

- E Radoslava ćao, sto godina, šta ima?
- E, evo završavam primenjene umetnosti, prosek devet, na masteru sam, i tako. Prelepo mi je.
- A, lepo, lepo. Šta planiraš posle? Evo kladža se otvorila kod mene, traže radnicu. Da te preporučim?
- Hehe, oduvek si bio duhovit. E, pa Miki Cevka prestao da valja dop, sprovodi sada studentkinje za neke stipendije za izložbe u Rumuniji, plaćeni kombi prevoz, smeštaj u hostelu, i tako. Smiljana otišla prošle godine, jes' da mi se ne javlja, samo traži neke kreme da joj šaljem, neka alergija po preponama joj izbila. Ali dobro, gledala sam slike na internetu, Bistrita izgleda kao lep grad.
- Radoslava, ti si lipov kurac.

Komentari

Lipov kurac jebeni ahahahaha

Poznat izraz, a ovo je dobar pančlajn.

Beskorisna poput lipe, drveta previše mekog da se od nje bilo šta napravi, suviše vlažnog da se o nju ogreješ. A nema ni kurac.

lipa je odlična za napraviti sanke, samo moraš da laminiraš slojeve...

Count Zero
Poznat izraz, a ovo je dobar pančlajn.

Hvala Kaunte. Jeste poznat, ali, koliko sam ja gledao niko ga nije baš kasvetno definisao, ako mogu tako skromno da se izrazim.

Bruce
lipa je odlična za napraviti sanke, samo moraš da laminiraš slojeve...

Jes', dobro kliza, a dobra je i za podlogu za ikonopisanje. Ali ono, u moj kraj se to ne smatra korisnim.

eh, kad odrasteš u kraju sa hrastovima, bukvama i kestenovima onda ti lipa dođe nekvalitet, ali kad slučajno dođeš u neki grad, a taj grad slučajno bude Novi Grad u Republici Srpskoj, pa prošetaš obalom reke, a cela obala u hladovini od debelih i visokih lipovih stabala onda osetiš potrebu da toj lipi nađeš vajdu i kad padne - makar da ti stoji u nekom ćošku :)

To jeste, sve što imaš treba čuvati. Što ti kažeš, moje selo okruženo hrastovima. Za Božić samo treba malo da se nagneš preko terase i ubrao si badnjak. A lipe nigde.