Prijava
   

Lokalni novinar

Osoba bez završene žurnalistike koja uređuje lokalne novine, voditelj je na radio stanici i čita vijesti na televiziji ukoliko je zajednica dovoljno bogata da je može priuštiti. Nepoznavanje novinarskog posla ga neće spriječiti da napravi reportažu sa mnogo više šmeka od novinara profesionalca. Neposrednošću i nagomilanim lapsusima postaje miljenik sredine u kojoj živi i radi.

Novinar profesionalac: Nalazimo se na plantaži za proizvodnju sjemenskog krompira, koji ove godine bilježi rekordne prinose. Pitaćemo ovog gospodina da nam kaže nešto više o tome. Gospodine, kako napreduje vađenje krompira?

Lokalni novinar: Evo nas na oglednom dobru za proizvodnju sjemenskih kumpjera. Kumpjer je rodio, ima ga sila. Pitaćemo ovog domaćina da nam kaže kako je zadovoljan. Domaćine, šta ti tu roviš?
--------------------------------------------------------------------------------------
Novinar profesionalac: Poštovani slušaoci, javljamo se sa prvenstvene utakmice Prve lige Republike Srpske. U derbiju trećeg kola sastaju se Glasinac Sokolac - Mladost Rogatica. Uslovi su povoljni za igru. Duva sjeverozapadni vjetar...

Lokalni novinar: Poštovani slušaoci, javljam se sa utakmice Glasinac - Mladost. Vrijeme za igru je dobro, iako se malo natomrštilo - mogla bi pasti kiša. Vjetar duva iz pravca klaonice...

Komentari

o čemu ti pišeš suncetipoljubim +

uhvatio sam sebe, kako nesvesno čitam ovo glasom Gvozdena Nilolića, mnogo loš trip

znam barem dvojicu ovakvih u mom selu, pišu za Blic...

Ima "novinara", bre, kad im odgledaš TV "prilog" pitaš se koliko je decenija bilko potrebno da nauče razliku između mikrofona i kamere.
Ima novinara kojima bi iz taka dala da vode državu.

Lokalci to rade iz hobija. Dobro, dobiju honorar, ali se makar potrude. Mnogo profesionalaca ima problema sa elementarnom pismenošću.

Haha, realno rade bolje, potrude se što reče O'tkačen. +

ali derbi glasinac-rogatica, pa to se ne propusta. kako li prenose ovi iz rojtera, mamicu im...
+

Lepo napisano i sjajno primećeno +

Hvala, hvala... još kad bih vam rekao da su primjeri istiniti... ;)

ali derbi glasinac-rogatica

Ovde kod nas prenosi Eurosport, ne znam ko je otkupio TV prava za Australiju. ;)