Prijava
   

Lud čovek

Lud čovek je lud samo u našim očima. Njegov um ne korespondira čitavim obimom u ovoj realnosti, ili je isprepleten u više njih. Stoga, mi njegovo ponašanje karakterišemo kao "nedobro", a nismo svesni da je 5 čula i logika koja opisuje zakone OVE stvarnosti, samo vladajuća u našem, a NE njegovom svetu.

"On, ako kaže da ima surlu, on je na sebi i vidi."

Ne zamerite na filozofskoj definiciji molim vas. Rado ću vam odgovarati na pitanja i voleo bih neku raspravu o temi ...

Komentari

Мене занима да ли може сурлом да чупа саднице?

Može, ali ne one koje ti vidiš...

I verovatno mnogo toga još. Određeni ljudi nakon što izgube nerve, jelte, otpuštaju i "lance" kojima su vezani za ovaj svet i shvatanja koja su u njemu. Primer, takvi će zapišavati zid bez stida, skidaće gaće pred drugim ljudima, čačkati vam kosu jer su videli majmuna koji se sakrio unutra. Nemaju "vrednosti pravilnog ponašanja", jer imaju drugačiji sistem razmatranja stvari oko sebe. Te se stime i ponašaju drugačije.

Zapitajte se na primer, koliko puta vam se učinilo par stvari u mraku. Ja verujem da Strah otvara određene pore između dimenzija te se mešaju svetovi, ali ti prikazi NISU sasvim jasni našim čulima (ma učinilo mi se, tripujem), niti se daju meriti jer nisu toliko konstantni, a i izmešani su atributima iz svoje realnosti i našim alatkama spoznavanja ove realnosti. Nepodudaranje i nejasna spoznaja ostavlja mesta za sumnju koju niko ne objašnjava sem prostom reči: "tripuješ." Ajde dokaži to.

Razmislite

Iluzija nije stvarna, ali strah od nje jeste.

Eto glavnog problema. Iluzija je objektivan dozivljaj necije vizije. Strah je samo jedan od komponenata inicijacije iste. Ako daltonista ne razlikuje boje, a ti da, hoces reci da on "ne valja", ili da samo imate razlicite "perspektive"? Idealno "dobro" ne lezi u nasem 3D svetu, iako to svi skoro smatraju kao cinjenicu, na kojoj pociva ova realnost.