Prijava
   

Ma, nosices to samo 6 meseci....

Cuvena recenica koju svaki roditelj/lekar/zubar govori 10-ogodisnjem detetu koje upravo treba poceti da nosi naocare ili protezu. Istina je daleko od toga, svi znaju da ce svaku tvoju skolsku, matursku,pa cak i sliku sa 20 godina mature krasiti metalni osmeh ili neces moci na sopstvenom vencanju da skines naocare jer ti je dioptrija toliko porasla da ne vidis belu macku ispred sebe , a kamoli put do oltara.
Roditelji recite istinu deci, da zubar nema carobni stapic!

Mali Milan:"Mama , zasto ja moram da nosim ovu protezu?
Mama:"Ma nosices to samo 6 meseci, a onda ces da ispravis zubice i ostala deca ce ponovo da se igraju s tobom. Svejedno , ti si mami najlepsi na svetu.

Komentari

Мом ортаку су ово говорили једно пет-шест година...

-
ovo je mlatka cista, pogotovu za protezu
sva deca nose protezu uglavnom kad su kod jos relativno mala, kasnije mozda onu fixnu koja se nosi jednu godinu, i kad imas 8-12 godina i nosis protezu, nije to nista gadno, jer mnoga deca nose

a i za naocare je mlatka, pa sta ako ljudi nose? jel ruzno? jel sramota?

nije nekro ali zeli da zna do kad ce to nositi, a cijeli zivot ne zvuci dobro ako ima 8-12...

pa ko nosi protezu ceo zivot?
Ja sam poceo da nosim protezu negde sa 7. a prestao sam valjda sa 10, 11, ali su mi se zubi ispravili, da nisam nosio protezu bili bi kao partija iks-oksa. A znam decu ciji rodtelji placaju po 1000 evra, tada valjda maraka da nose fixnu, sa 15-16, jer nisu hteli da nose kao klinci.

a za naocare, jebiga, ima tu i genetike

"Istina je daleko od toga, svi znaju da ce svaku tvoju skolsku, matursku,pa cak i sliku sa 20 godina mature krasiti metalni osmeh"

ja ne verujem sta je covek napisao

pominjao si naocare.

za naocare je u pravu