Prijava
   

Magnet za budale

Znam da ima, ali ne ovako, a i inspiracija ne bira...
Da bi razumeli izraz, prvo treba razgraničiti pojam "budala". Tradicionalno posmatrano, podrazumeva osobu čiji je IQ na nivou broja cipela koji nosi, priglupu. Ali može označavati i osobu čije ponašanje i postupci upućuju na nervnu labilnost i neuračunljivost. Ili jednostavno đubre od čoveka.
I zato, naslovni pojam označava osobu, najčešće žensku, koja privlači takve likove. Sami magneti su toga najčešće svesni i dali bi sve da se toga reše. Ali uzrok te pojave pri analizi koju sami na sebi vrše uvek nekako izmakne, ostane misteriozan. Karma, šta li je...

- Ijao, sestro slatka, vide li ti šta sam doživela od onog mog?
- Jesam. Katastrofa. To da ti priredi i još na takav način...
- Ma, ja sam ti magnet za budale! Nikako da nađem normalnog čoveka da se skrasim. Što li mi se to dešava, šta sam u prethodnom životu zgrešila? Mora da sam bila Hitler pa sad za to ovako ispaštam. Ili sam to na nekoga povukla?
- Vidi, dugo se znamo pa moram da ti postavim ono pitanje.
- Ne razumem...
- Jesi bila u vezi sa Jocom? Super dečko, vredan, radan, pošten, voleo te, mazio i pazio. A šta si ti uradila? Prevarila ga sa ovim. I normalno da više ne želi da čuje za tebe. A na stranu što si se vratila bivšem za kojeg znaš koji je smrad!
- To je nešto drugo! Pu, zar i ti u tu grupu spadaš! Goni se, izdajico! Kad ni u prijateljice ne mogu da imam poverenja i ne mogu da očekujem razumevanje i koju reč utehe, jesam, vala, magnet, crna ja crnica!
- I to što kažeš. Najbolji magnet za budale je upravo budala. Ćao!

Komentari

Poslednja rečenica..bravoo!!!

Priznajem da sam je se naknadno setio i dodao je po P.S. :)

I meni je poslednja rečenica....baš istina +

Не само последња, цела дефка је одлична.
+++

Чест израз фест дефинисан у комбинацији с правим примером.
+++

Šanzam... Tu zadnju rečenicu sam se baš mislio da li da ubacim jer je ona logičan zaključak iz svega priloženog. I rešio - neka je.
Hvala, narode

Ali poslednja rečenica je Ćao da ga jebeš :D