Prijava
   

Maratonsko izležavanje

To je kad te probudi alarm na mobilnom ujutru, pa ga ti odložiš (5-10 minuta, u zavisnosti od modela). Nemaš ništa pametno da radiš toga jutra, pa ti se može. Onda ponovo zazvoni, i ti skontaš da je to jedno veliko smaranje, pa ga preštimuješ da zvoni tek za dva sata i posvetiš se slatkim snovima. Tako se probudiš posle dva sata i naspavao si se, ali ti se ipak nekako ne ustaje, gotivnije ti je da ležiš i da se protežeš u krevetu. Još ako imaš daljinac tu negde da uključiš tv - divota božja! Onda ti dođe keva da te smara i kaže ti da se digneš već jednom i ti nevoljno sedneš na ivicu kreveta, ali još ne ustaješ, jer prvo hoćeš malo da se odmoriš.
Problem nastaje kada ovo pređe u naviku, pa, čak i kad imaš stvarne obaveze ujutru (škola, faks, posao), počneš da štimuješ budilnik da te budi ranije, samo da bi se što duže izležavao.

Komentari

Napisi ovo u CV-u :)

divno je sve dok ne pređe u naviku.. :) +

Moj slucaj 100%. Za posao realno treba da se budim u 7, da bih stigao do 9, uz tusiranje dorucak, kafu, cigaru i neke vesti da pogledam. Ali posto volim da se izlezavam skoro vise nego da spavam, navijem sat za 6, pa mu ga dajem po blokovima od 20 minuta do 7.40 i na kraju shvatim da necu imati vremena ni zube da operem, jer je vec 8.26.
Vrhunska definicija, usput.

Ja sam pre, u srednjoj, podešavao alarm da me budi u 3 sata, kako bih rekao: "Ahhh.... Imam još 3 sata sna do ustajanja." :)
Sada navijam u 5, u pola 6, u 6 u 6 i 10, i u 6 i 20.... ali obično još manuelno posatvi za 25, 30, 35, pa oko 20 do 7 je već kranje vreme da se ustaje jer imam samo još 35 sekundi da se sredim i kibam na posao....
Možeš da pretpostaviš da kasnim stalno...:D

Hehe, i kod mene isti slucaj :)
Pocinjem sa ustajanjem malo posle 5, da bih ustao u 6.30 i pravo iz kreveta na posao :):)
Na telefonu navijam sva 4 alarma ali tako da se ne preklapaju, pa kad stisnem odlaganje zvonjave, umesto da zvoni za 10 minuta, i poklopi sledeci alarm, on zvoni za 7, i tako celo jutro :)

To je moj slucaj ... ja Namestam alarm prvi da me budi u 7.30... posle samo na svakih 10 minuta pritisnem odlaganje .... i tako do 10 :)

Ух, људи... А ја мислио да сам најгори... :Д

Zato da bi ustao, treba da se uradi metod za zagarantovano ustajanje iz kreveta :)

Prica mog zivota... dok nisam krenuo u civilku :-D
kod mene je snooze striktno na 5 minuta

Haha, što reče neki šaban (izvinjavam se, ne mogu da guglam ime cenjenog umetnika koji me proganjao u detinjstvu, tome ovo tepanje) "Prešlo miiii u naaavikuuuu" :)