Prijava
   

Marenda

Užina koju vojnici dobijaju samo radnim danima, što je tužno jer se vikendom još više zamaraju na radovima tipa sređivanje zapuštenih magacina ili seča radioaktivne džungle na TopDžiberu, za koji neki smatraju da je deo Beograda. Samo ime je predmet polemike. Na italijanskom i španskom isto znači što i kod nas, ali u našoj vojsci je generisano drugačije.

Zove se baš tako jer su količine kao da je "marnuto" tj ukradeno pa nikad nema dovoljno da povratiš dušu, a i redovno se dešava da neko izvisi za kompletan obročić ili mu zapadne probušen sok ili smrvljen keks.

Komentari

Ne mogu da verujem da nije definisano ranije?

plusT

@ hatorimatori - jeste definisano ranije. >>> http://vukajlija.com/marenda

Наравно да је дефинисано раније, сад сам баш прегледао све дефке и зато сам и написао своју, досадашње су ми биле недоречене, а и сваког своја мука пече ;)

@ Дурланац ПВО - vojnička je tuga pregolema :-)
Očajni kolutići forever bre!!!

сеча радиоактивне џунгле на ТопЏиберу... + i omiljeno...

da pojasnim: prošle godine su prošli ruski demineri i očistili vrletnu vukojebine Topčiderske kasarne koja ima preko 100 hektara. Posle toga su nama rekli "gospodo vojnici, neće biti vikenda, poseta za vikend, izlazaka u grad.... Topčider je sad dekontaminiran, izvolte sekire u ruke i da se sve to sravni sa zemljom". E kvaka je u tome da je sve to drveće nekako egzotično sa ogromnim bodljama, valjda ga Tito donosio iz svake pizde materine gde je išao među nesvrstane. Pa su nas vodili tamo da se jebavamo svaki vikend tokom obuke u Bataji. A i vojsku iz centara u Jakovu, Pančevu i ostalim "bližim" centrima. A u Zaječaru su bili neki građevinski i sistematski radovi u čast najavljene posete načelnika kopnene vojske Rumunije. Tuga....
Al bar nismo presvlačili mrtvake i kupali invalide...