Prijava
   

Marfi

Nesrećnik kome, taman kada se ponada da će sve biti odlično za njega, sve ode u kurac. Otelotvorenje "marfijevih zakona". Usput, kako bi se akter nemilog događaja još više unesrećio, ubacuje se opaska sa određenom dozom podjebav... khm... humora, na račun tog nesrećnika, ali i ostalih osoba, ukoliko ih je bilo, koje su ucestvovale u dotičnoj situaciji, od strane trećih lica koja događaju nisu prisustvovala. Čovek kome nikako da krene u životu, ma koliko se trudio. Večita žrtva viših sila, koje mu sjebavaju sve potencijalno lepo, što može da mu se desi. Ukoliko pokuša da se odupre i učini nešto povodom toga, po pravilu dovodi sebe u još gori položaj, pa na teži način shvata da je bolje da se prepusti, iako je za to već kasno. Dežurni najebavač. Paradoksalno je to da je, na osnovu broja i učestalosti psovki upucenih majci prvobitnog Marfija (po kome su zakoni i dobili naziv), moguće da je upravo ta osoba otac istog tog Marfija.

Radiša: Jesi li čuo da je Dragan sinoć izašao sa Goricom, bivšom devojkom onog Ljubomira, bivšeg robijaša, što je prebio i silovao onog lika, jer mu je opsovao devojku, pa zaglavio robiju, ona ga ostavila, a on je sad proganja?
SlavIša: E? Ne kenjaj? Au, al' ga usralo, onA je avion kako izgleda... Svaka mu čas'. Zato mi se on ne javlja od sinoć, ovajdio se, pa mu prijatelji ne trebaju više.
Nailazi Dragan, vidno pokunjen: 'De ste momci, š'a ima, kako ste?
Radiša: Ma, pusti nas, šta je tebi, pa si tako modar i naduven? Odrala te Goca sinoć, ne zna za dosta, izgleda, a? Je l' to bilo malo sado-mazo i to...?
Dragan: Ma, pusti to sad, nije bitno...
Slaviša: Daj, ne seri, kaži kakva je bila! Uh, kako izgleda, al' bi' je ja... Uh... Kakva je, a? Kaži, šta ti radila kad si takav?!
Dragan: Pa, čuli smo se i izašli na večeru, zezali se, otišli kod nje i počeli da se 'vatamo...
Radiša (uzbuđeno): I, šta onda?
Dragan: Onda, kao grom iz vedra neba, ulete Ljubomir, njen bivši... Zaboravila da mu je dala rezervni ključ dok su bili zajedno... I, nemam šta više da vam kažem.
SlavIša: Pa, dobro, bar je bilo jebačine... (Grohotan smeh)
Radiša (jedva se suzdržavajući da ne prasne u smeh na SlavIšinu opasku): Jebiga, brate, baš si Marfi...