Prijava
   

Maska

Kozmetički preparat koji za cilj ima da transformiše vaše lice na način, i u meri koja vam je neophodna da se osvežite, prikrijete određene nedostatke, ili se, jednostavno, kao i većina ljudi, prijatnije osećate ispod nje. Zavisno od vremena kada je nosite, odnosno koristite, postoje dnevna i noćna maska, dok je podela na osnovu sastava, ili efekata koje donosi njeno korišćenje, daleko kompleksnija, mada se, opet mogu jasno izdvojiti određeni tipovi:
HIDRATANTNA maska ima ulogu da vlaži vaše lice, dajući mu jedan tužan, uplakan izraz, a osnovni sastojak je prirodnog porekla, i predstavlja ekstrakt suznih žlezda.
Maska za DUBINSKO čišćenje najčešće nalazi primenu u vađenju fleka, odnosno u svim situacijama kada vašem licu treba da date jedan smeran, nevin izgled.
VOĆNA maska ima za cilj da vašem licu prenese najfinije esencije odabranih vrsta. Tako da će vaše lice imati kiseo izgled ukoliko koristite masku od limuna, bludan, ako ste izabrali višnju,sexi, ako koristite jagodu, i tako redom.
HRANLJIVA maska treba da pokaže hedonističku stranu vašeg lica, vašu sklonost ka ovozemaljskim uživanjima, i tada se najčešće koristi ona od banane.

Ma kako apsurdno zvučalo, korišćenje maski nedvosmisleno govori o ravnopravnosti polova, jer i žene i muškarci ih sve više, i više koriste.