Prijava
   

Maska

Ona nam dozvoljava da se oslobodimo ropstva super ega, i pokažemo svetu ono što zaista mislimo i zastupamo. Sve što ne možemo da radimo u normalnim okolnostima, to radimo s maskom. I ne interesuje nas ako budemo odbačeni. Jer to neće povrediti naš ego. Nema straha. Jedini način kada možemo da se ponašamo kako hoćemo.

Jednostavno, prija nam to da se predstavimo kao neko drugi jer na taj način niko ne može da osudi naše postupke. Jer, tehnički, oni nisu naši. Jeste lepo u dobro poznatom društvu biti i piti ispred dragstora, ali ma koliko ono bilo dobro, ne možeš se ponašati onako kako ti zaista želiš. Čak ni pred najboljim prijateljem. Zato je potrebno nekad se otuđiti. Otići gde nas niko ne zna. Zašto je popularan internet? Zato što možeš biti bilo ko i bilo šta. I možeš reći bilo šta. Bilo kome. Svima.

Kada si bez maske, ja mogu znati šta si i odakle si. Sa maskom mogu da saznam kakav si. Tek kada padnu maske, ja mogu da sagledam sliku u celini. Tek tada znam ko si.

Komentari

Veoma mi se sviđa ovo za internet. Vrlo često me bude sramota kada vidim nekog na fejsbuku da nosi tu MASKU i piše gluposti, stavlja retardirane slike... i svašta, a znam da nije takav u stvarnosti.
Na internetu možeš da budeš bilo ko, šteta samo što mnogi izaberu da budu budale.

ja sam budala i u stvarnom životu - zato i ne krijem identitet :)

Sakrij se pod masku i pokaži svoje pravo lice.