Prijava
   

master

Rec koja se u studentskim krugovima cesto da cuti. Oznacava jednu veliku sarenu lazu koja ce nakon mukotrpnih studija biti napisana na diplomi, te ce ta diploma kao biti priznata u celoj Evropi.
Srpska verzija master diplome je jos jedan u nizu ponizavajucih i nebuloznih aktova uvlacenja u dupe Evropskoj Uniji, a istovremeno dobar nacin da se i do sad nemilosrdno pljackani studenti dodatno oderu.
Mnogi su se vazdan tripovali, neki cak i obnavljali godine ne bi li pomocu ovog revolucionarnog sistema studija bez ikakvih diferencijala presli na fax u inostranstvu, a onda ih nisu primili ni u BG jer niski i beogradski master nisu isti..

Komentari

To sa zvanjem mastera je globalno govno. Nije zakacilo sam tebe u Beogradu. Bejax ja na nekim koferencijama gde se istrasao master pre uvodjenja, ali niko pametan nije znao da objasni potrebu za "amerikanizacijom" visokog obrazovanja, sem uobicajene potrebe da se mlati prazna slama pod nazivom "Unapredjenje skolstva". Mislim da ne morate na nivou univerziteta, mozete na nivo fakulteta da napisete peticiju dekanatu da se manu Bolonje i Kjota.

Ma sve smo probali i niko nas ne zarezuje pola posto. A studentski parlament sluzi da donosi odluke koje dekan proglasi nevazecim i nastavi po svom. Koprcamo se mi, al' stara je to banda..