Prijava
   

Menza

Predvorje nutricionističkog pakla, sa jedne, a praktična primena uštede na svim frontovima sa druge strane.
Ovde svaki tvrdica može da nauči kako da se ophodi prema kuhinji svog domaćinstva.
Menze su i svojevrsna riznica za biologe jer se u njima razvijaju nove i poboljšane vrste bubašvaba i ostalih živuljki sa egzoskeletom koje su brže, efikasnije i drskije u svojim pohodima. Izgubile su svaki osećaj straha od ljudi, pa ih možete često videti kako se nonšalantno šetaju po pultovima i između hrane, a trenutno uče da čitaju.
U menzi uviđaš:
1. koliko zapravo tvoja mama dobro kuva
2. ni ti nisi toliko loš u kuvanju kada uporediš sve činjenice
3. skoro fizički zakrečenje svojih arterija mastima
4. ni jednoj ženi ne stoji lepo bela krpena kapica i mrežica za kosu
5. lepe i ljubazne žene ne rade u menzama (prirodni poredak)
6. frižideri i rešo za u sobu nisu toliko skupi, kad se sve sabere
7. lako možeš da napišeš knjigu posle godinu dana ishrane u menzi pod naslovom: ''Krompir na milion načina, kako zeznuti krizu i zaraditi na račun tuđe muke sa hranom koju sami ne jedete i ostali saveti za domaćice.''
8. da mrziš sve sanitarne inspektore na planeti
9. da dve potpuno različite vrste (možda i više) mogu da koegzistiraju na malom mestu u miru u slozi (Ne diraš me, ne diram te.)

Sve priče su istinite:
1.
''Vido, e Vido, jel došao onaj džak minut pirea?!''
''Jeste, jeste, evo sad će Dragan da donese.''
Dragan donosi džak i izručuje ga u kotao (veličina: pojilište za slonove), ubacuju kubik vode i malčice masti unutra. Vida ga meša i konstatuje: ''Mnogo mi gusto ovo pire, aj da dodamo još vode, taman ćemo da imamo i sutra za ručak.'' Rečeno- učinjeno.
2.
Moja koleginica samo što je uzela zalogaj kupus salate, iz nje izlazi neka bubetina, al sve nogu pred nogu, koleginica vraća salatu, a žena za pultom joj kaže: ''Joj, ćero, uzmi drugu, ali ne znam da li ćeš biti bolje sreće.'' Mi svi: 0.0
3.
Idemo mi u menzu posle časa anatmije (praksa), na kome smo gledali neke balzamovane i sparušene leševe pa će moj kolega: ''Ko zna šta oni nama trpaju u pasulj u menzi?'' Zamislim se ja- liči jbt. I to baš liči. Nikad više nisam u menzi jela pasulj.
4.
Jedemo ''čorbu'' kad skače kolega kao da je dobio na Lotou: ''Jes, imam parčić mesa u čorbi, crknite od muke!!!'' Jer u principu, lakše je pogoditi Loto kombinaciju nego u onoj bljuzgi naći mesance ili možda zrno graška i komadić šargarepe.

Komentari

primeri-"draaastićni"...;)

Znao sam da postoji dobar razlog sto se nikada nisam hranio tamo!

Hrana u nekim menzama uopšte nije loša. Valjda zavisi od toga koja ti se zalomi.

Mislim da sam ovo već negde napisao. U svakom slučaju tebi Mato plus.

+

promeni menzu :P ja ne mogu da sacekam da se otvori, muka mi od pljeskavica panceroti i ostalih sranja... menza je keva xD

Ovo nije menza u Beogradu, a koliko sam video ni u Nisu... Nema veze s njima. Al' smesna def.

mora da jedeš u kosturima:)

Ovo nije menza u Beogradu, a koliko sam video ni u Nisu... Nema veze s njima. Al' smesna def.

Апсолутно нема везе са реалношћу.

Ja imam potpuno suprotno iskustvo. Kad je npr. naletim na gulas sa pireom, tad mi 3 bona nisu dovoljna da se zasitim. Dam 50 dinara na rucak, dobijem sok na slamcicu, jabuku, leba kolko ocu, supu, kuvano jelo, komad mesa i salatu. U prodavnici samo taj sok kosta 30 din.

Valjda me usralo da jedem u menzi koja valja.