Prijava
   

Meri džejn

Američki sleng za marihuanu, odomaćen i kod nas pod imenom Mara.

-Tebra, šta nosiš?
-Videću, Džim Bim, ovo ono...
-Ma kakav viski, bez meri džejn ništa!

Komentari

Jockove definicije efektnije bile ranije :)

Agi nekad se pisalo kratko i jasno, sad samo serendam naširoko :)

SMJ :*

Znam. Ovo je bolje :)

Са Маром је увек права уживанција!

Јоцко, ово би могло комотно у одабране да нам модератори нешто нису индиспонирани па не одабирају ништа већ три дана.

Комотно. Но, ја сам пристрасна :)

Fendere, ne bih se bunio :)

Čudno, ali većina autora više ceni kratke i jasne defke nego one ''začinjene''... Valjda je to začinjavanje prešlo granicu ukusa u jednom momentu - počelo je da se piše sve i svja...

Zato što je postalo svrha samo po sebi.

Samo još da ti koji cene kratko i jasno tako i pišu, ali imam osećaj da neće iz straha da skrate svoju definiciju jer se negativne ocene daju olako, a duži radovi nagrađuju pozitivno.

Јако је тешко сву своју генијалност, мудрост и духовитост преточити у суштину.
Живели Пикасо и Мотика!

Jedan sam od tih, Agi :( a to sam provalio kad sam počeo da poredim dužinu ranijih i novih definicija, razlika je u proseku minimum deset redova. Povuklo me da kenjam u primerima :)

Najčešće kritike na kratke defke (ali ne i krateže-strajizme) su ''može to i bolje da se razradi (opširnije)'' ''deluje šturo'' ''ovako se definisalo pre 6 godina'' (pa onda lupe - ili ređe napišu oldskul i +)

A ja suprotno od jocka. Mnogo skracujem defke u poslednje vreme. Ne kenjam onako u primerima kao pre ali opet govno ispadne lolo

Brusove defke su idealne dužine (većina). I bap zbog toga što su idealne dužine, najlakše su ulazile u popularne. Čim bi brus napisao neki kratež ili opširniju defku, odmah su mu lošije prolazile.

Чегртаљко, Миг и Испржити се, су ти баш добре. Не лупај.

Well, be-bop-a-lula, she's my baby...
:))

(асоцијација на бап)

Чеги, не крати ништа. Пиши као и обично. Кад је пример занимљив, сви ће га читати па таман нека је роман.

Чеги, не крати ништа. Пиши као и обично. Кад је пример занимљив, сви ће га читати па таман нека је роман.

Apsolutno se slažem. Inače +

Ja kada govorim da treba skratiti uglavnom ne mislim na primere, mada i tu primećujem da bude interesantnih dijaloga, ali sa definicijom imaju veze u jednoj rečenici, eventualno. Kao da je rezon ovakav - "aha, imam zanimljiv dijalog, a imam i ovaj nedefinisan sleng, pa sad, hajde da vidimo gde u ovaj dijalog mogu da turim taj izraz". To nije dobar način, jer je najbolje kada čitav primer bude u duhu definisanog pojma.

Kod tela definicije je duga priča. Ako si uspeo u jednoj rečenici da objasniš značenje izraza iz naslova, tu stani. Ovde je telo definicije idealno. Primer je mogao biti duži, a i ne mora. Ne menja ništa.

Све то стоји, али изгледа кратежи (тело дефке у једној реченици) нису пожељни, откад су неки "лордови" писања овде истоварили своја говна причом да су то страјизми, да је све што је Страја писао прави трансфер блама, па је човек побегао са сајта као да је неког, далеко било, убио. Страја отишао, а Маркес и Таса ретко пишу и лоше пролазе са кратежима последњих година.

Опет кад пишеш роман, не ваља, јер неће нико да чита. Тешко је наћи овде праву меру. Мени је криво што нисам покушавао да пишем кратеже чим сам дошао вероватно бих сад био у првих 500 аутора јер су се раније масовно плусирале праве детињарије од дефки. Овако, морам да се прилагођавам коментаторској секти да извучем неку корист од писања. Лололо

A ti brate napiši dvije, tek da ne bude kratež lolo

Slažem se s Agilnim. Jedna jezgrovita rečenica je dovoljna u telu definicije.
Naravno, ponekad je potrebno dodatno objašnjenje, ali i ono obično može da se smesti u jednu-dve rečenice, vrlo retko da treba više od toga. Eventualno ako je u pitanju neki baš lokalni ili familijarni sleng pa mu treba i predistorija.

E sad, mnogi vole da pišu eseje, neki to i vrlo dobro rade, ali to već nisu definicije.