Prijava
   

Meteorolog

Osoba koja je išla minimum četiri godine na fakultet da bi imala broj tačnih prognoza u rangu sa nekim džiberom koji po vasceli dan visi u kladionici i gadja isključivo prelaze na tiketima. U situacijama kada treba da pogodi da li će sutra kiša ili ne uspeva da pogodi u skoro 50% slučajeva (ovom prilikom želim da napomenem da je moja pokojna baba, bog da joj dušu prosti, imala jači učinak sa 4 razreda osnovne škole i sjebanim krstima koja su joj gadno ozebla za vreme treće ofanzive).
Stiče se utisak da jedino što meteorolog donekle tačno i precizno može da nam saopšti jeste to kakvo je vreme bilo juče (što je izuzetno korisno osobama koje su rodjene jutros pa zbog toga nisu prisustvovale jučerašnjem danu), te kakvo je vreme danas (što opet može biti korisno osobama iz raznoraznih razloga zaključanim u špajzu koje nemaju tu privilegiju da izadju napolje i sami utvrde kakvo je vreme).

Vremenska prognoza: vreme sutra mestimično oblačno sa povremenim sunčanim intervalima. U pojedinim mestima mogući su kratkotrajni pljuskovi sa maglom u kotlinama. Temperatura od 5 do 25 stepeni.

Sutra padne sneg.