Prijava
   

Mikroorganizmi

Najsitniji organizmi na našoj planeti, ujedno i naziv studijskog albuma Ramba Amadeusa iz 1996. god.
Ko bi rekao da su najsitnija bića u isto vreme i najmoćnija? Bakterije, virusi, mikrobi... protiv onih zlih se čovek bori, još uvek daleko od pobede nad njima, dobije poneku bitku i to opet zahvaljujući - drugim mikroorganizmima. Nema tog cara, diktatora, Čak Norisa ili Miškovića koji može da im se suprotstavi. Ko je njima stao na žulj u startu se sjeb'o.
Najviše želim da im zahvalim za ugljene hidrate, penicilin, insulin, pivo i jogurt...
I za fotosintezu. Na stranu to da su nam oni jedina šansa kada nas jednom budu napali vanzemaljci, njih možemo pobediti samo biologijom, ne fizikom.
Što bih ja voleo da sam jedan moćni mikroorganizam...

Komentari

da,da da nije kvaščevih gljivica ne bi postojao ni pilsPlus! a i rambo je zaslužio pilsPlus. pilsPlus kako to gorko zvuči!

Da... prijatno gorko...

Eh, da si jedan mikroorganizam, ne bi vala ništa uradio. Oni rade timski :))
Bravo za odu tim sitnim živuljkama :))

Pa zajedno sa svim ljudskim bićima na majćici Zemlji ti i jesi mikrorganizam (gledano u svemirskim razmerama) i to veoma moćan. Udružnei, ti s nama i mi s tobom, razaramo Majčicu, ali i ona sama, poput antibiotika, nađe metode da uništava mikroorganizme (razne epidemije, sida itd.) Zasad mrtva trka, koju će na kraju ipak izgubiti mikroorganizmi( ubivši majku Zemlju) upravo zbog svoje nezajažljive ambicije da budu moćni.