Prijava
   

Moldavija

U svetu danas postoji približno dvesta država, svaka od njih je po nečemu posebna, Kina ima dve milijarde stanovnika, Rusija po teritoriji, Brazil ima kafu i fudbal, Austrija ima Beč, Estonija, Litvanija i Letonija nekako idu zajedno, U Švedskoj je "hladno, al' standard", Vatikan ima papu, Kolumbija Eskobara, Bugarska Nesebar, Nemačka i Srbija Golfa dvojku, Ukrajina krizu, Nepal Dalaj Lamu, pa čak i zemlje poput Svazilenda, Butana, Istočnog Timora i Zelenortskih Ostrva imaju nešto za šta ste nekada negde čuli, ili znate nekoga ko zna nekoga ko je nekad negde nešto o njima čuo. Sa druge strane tu je i Moldavija zemlja o kojoj manje piše na vikipediji nego na deterdžentu za veš, vermiform appendix, slepo crevo, zemaljske kugle, čardak ni na nebu, ni na zemlji, tampon zona između Ukrajine i Rumunije, superlativ neznanom junaku, Fulam u smislu suverenosti. To je crnomorska zemlja, koja ne izlazi na Crno more, republika koja nema predsednika, već privremenog vršioca dužnosti koji sedam godina izvlači zemlju iz krize. Moldavija je najsiromašnija država u Evropi. Ima jednu pokrajinu, koja se zove Gaguzija, i koja je jednostrano proglasila nezavisnost, a osim Moldavije, nijedna država u svetu je nije priznala. Kada ukucate na guglu "znamenitosti Moldavije" Gugl se smori, jer postoji nešto što ni on ne zna. Stanovnici Moldavije se izjašnjavaju kao Rumuni, jer verovatno ni oni za Moldaviju nisu čuli, govore rumunski, pa čak su i zastavu ukrali od iste. Jedina stvar za koju Moldavija služi je da promašimo odgovor na pitanje "Kroz koliko zemalja protiče Dunav" jer je kači u dužini od 570 metara. Za Moldaviju je mogao jedino čuti prosečan kladioničar, igrajući na Šerif iz Tiraspolja.

- E tebra, zamisli ubodemo džek pot 4 miliona.
- A joooj, ne znam šta bih radio sa tolikim kešom, možda bih čak zapalio i do Moldavije.
- Gde je to?
- Ne znam.

Komentari

Nemačka i Srbija Golfa dvojku

Molim da se pomene i Crna Gora za Golfa, poludeće GTD kad vidi
Ili beše i CG spada u rang "Moldavija"?

Pravi Crnogorac se kune prvo u Ostrog, pa onda u Golfa dvojku.

Ne znam ja, ja sam žensko ne razumem se, samo štitm tvoja prava na Vukajliji

Bitno je da si domaćica, za ovo ostalo nema veze. Tako i treba.

Aaa, prijatelju, ček, ček. Pa to se plaća... Ja vršim ovde advokaturu kad svi advokati u Srbiji štrajkuju... ne, ne, ne to mora da se naplati

platićemo ti u naturi?

Naplaćuješ li još što?

Pani, tek se sad pokazuju Granjkine reči kao reči pravog proroka. Tačno ste GTD i ti u kakvoj ljubavnoj vezi... Gde se on pojavi, eto i tebe.

Naplaćuješ li još što?

Kaži na šta misliš GTD, nemoj tu neodređeno nešto

Dobro ti znaš na šta mislim. Paninaro kaže da si mu za džabe učinjela.

Dobro ti znaš na šta mislim.

Ne znam, ja sam iz poštene kuće.

Onda mora da si upala u loše društvo kad to činiš.

Jedino što se od mene može dobiti džabe jeste po neki plus na Vukajliji, sve se drugo plaća. A Paninaro laže k'o pas

A može li to drugo za 5-10 eura, to bi bila neka realna cijena?

Pa jok prijatelju za burek i jogurt
CICIJO

Na plantaže beru ljudi povazdan za 3 eura dnevno, a tebe 10 malo.

Ne bereš bolje vala od ostalih.