Prijava
   

Mononukleoza

Ko zna što je to dobro. Ne znaš ni sam kako si je dobio, ne možeš da vratiš film. Dolaziš iz bolnice i sedaš za fejs da bi javio to nekim ortacima. Oni kažu svojima, tako da za 5 dana dosta njih sazna. Ti ceo dan sediš i kuckaš se, umireš od dosada, a uključuju se neki levi likovi kojima se jedva javljaš, da te pitaju kako si, ali ipak bitnije im je kako si je dobio i onda i sami vraćaju film da l` slučajno nisu pili posle tebe na nekoj pijanci, ili jeli. Pola njih i ne zna šta je to, pa si sa vikipedije napravio prečicu da bi im kopirao link ako te pitaju, ali su čuli da je nešto zajebano, da nećeš smeti da piješ 6 meseci i da moraš da ležiš mesec dana. Svi se odjednom nešto interesuju i šlihtaju, zapitaš se koliko si ti ustvari važan. Baba i deda redovno počeli da donose ručkove posebno pravljene za mene, sećajući se kroz maglu šta volim i smem da jedem, jer daleko žive, u zgradi prekoputa, pa se zato veoma često viđamo, na nekih mesec dana i kada deda primi penziju. Sve se na kraju svede na jednog, dva, ili, u najboljem slučaju tri čoveka koji nisu dupelisci, pored roditelja, rođene braće i ponekih iz uže rodbine kojima je stalo do tebe i koji se stvarno interesuju i za tvoje zdravlje.

Komentari

ovo mi se baš sviđa :) posebno sa likovima sa fejsa - oni se uvek prave pametni.+

Хвала пуно. (:
А, да, они су посебна прича.

Ma gadan je to trip. Pre jedno mesec dana jedna drugarica u društvu je dobila, za nedelju dana smo svi istripovali da smo zaraženi i da imamo simptome, a svi ostali su nas zaobilazili kao da smo šugavi, ili eventualno prilazili da pitaju da nismo možda u nekom izlasku cugnuli iz iste flaše iz koje su i oni. -.-

Иста прича. Да л` можда нисмо цугали из исте флаше или чаше, јели заједно док смо се трезнили или можда се пољубили у тотално несвесном стању. Сви нешто трипују да имају симптоме и зову те и смарају да л` је и мени тако било. Свако ту гледа своје дупе, сем појединих које сам набројала у последњој реченици.

to je to, kao ona epizoda, ako gledate Hausa kad je išao avionom. Neko imao simptome meningitisa pa se svi istripovali da imaju meningitis. Kadi čak počela da povraća i neki osip dobila, ne znam da li se tako drastično dešava i u stvarnom životu, ali za te manje simptome se svakako dešava.

Симптоми су бол у пределу јетре и слезине при неком напрезању (подизању терета, кијању, кашљању, сагињању), оток штитне жледзде на врату са једне и друге стране, малаксавост, губитак апетита. Поједини и добију јаку упалу грла и температуру.