Prijava
   

Muzika za pametne

Bendovi i izvođači slušanjem kojih pokazujete kako ste pametniji i alternativniji od konformističke većine, koji (isto kao i oni koje sluša konformistička većina) imaju multiplatinaste tiraže i rasprodate višemesečne turneje sa koreografisanim nastupima od sat i deset minuta.

U ekstremnijoj varijanti, bendovi i izvođači za koje ste čuli samo vi i njihovi roditelji, čiju (razumljivu) anonimnost koristite kao argument da ste alternativniji i pametniji.

Radiohead, Bjork, Patti Smith, REM, Frank Zappa, Velvet Underground, Pink Floyd, Coldplay itd itd...

Treba razlikovati kad neko sluša neke od pomenutih zato što su dobri, i kad ih sluša zato da bi bio pametan.

Komentari

minus i to zbog primera.Reci za pink Flojd ,Frenka Zappu ,Velvete i Peti Smit ,da su nepoznati i da ih slusaju foliranti,je neozbiljno i pokazije mi da nemas pojma o muzici.

+
@ ТГ, мислим да директор само није добро формулисао, али да је погодио суштину...
постоји категорија случајева са филозозофијом "слушам нешто у овом тренутку није медијски експонирано и за шта већина "обичних" које чула (конкретно, ради се само о нашим просторима), and that makes me better than you", и мислим да се овде ради о њима

Suština je OK, primera ima mnogo (hvala Bogu), a o ukusima ne vredi naklapati

slazem se sa louprofajl

Primeri ti matori i uglavnom neprikladni osim Velvet....(bar je to moj stav), valjda i danas ima neshvaćenih, neprihvaćenih, dobrih , autentičnih, foliranata, pozera, ili kako god se zvali...Ako umeš sebe i njih da voliš i odbraniš nema dobre muzike za pametne i glupe-nego za manje i više informisane.Ako muziku slušaš iz ljubavi, ne dokazuješ svoju pamet, nego ljubav.Prodavanje"pametne" muzike kao elitne - čista poza. Ostao si nedorečen i ne ocenjujem.

ima istine..znam dosta likova na taj fazon...
samo ja Velvete volim... :)