Prijava
   

Nacionalnost: Pingvin

Jedan od načina da predstavite Vašu nacionalnu pripadnost, ako ste Srbin iz BiH a nemate dovoljno vremena da objašnjavate da ste zaista Srbin i da živite u BiH. U Srbiji ste "Bosanac" i ma koliko pokušavali da objasnite da to nije nacija i da se to odnosi na samo deo populacije BiH koji živi u severoistočnom delu te zemlje i da u BiH žive i Hercegovci i Krajišnici i da to ima značenje kao i Šumadinac, Levčanin, a ne kao nacija, misija je propala. Kada dođete u EU tu je to još teže objasniti jer, na primer, u francuskom jeziku su sinonimi nacionalnost i državljanstvo, ali što je još zanimljivije ne samo da niste Srbin, jer živite u BiH, već Vi u stvari niste ni u Evropi jer su EU i kontinent zvani Evropa za njih postali sinonimi. A u samoj BiH za "Bošnjake" ste "Bošnjak pravoslavac", dok za Hrvate, kao što je opštepoznato mi smo Hrvati jer je "oduvek" Hrvatska bila do Drine.
S obzirom da "nemate" naciju a ni kontinent, a ne osećate se kao azijat, afrikanac, australijanac ili amerikanac, a sa vremenom ste kratki za objašnjavanje, kao i sa živcima, ostaje vam Južni pol i jedina nacionalnost: Pingvin!

Iz Bosne srpske ove redove pišem,
dok se grlo skuplja, i ne da mi da dišem.
Ponosni sin, ponosnih otaca,
slavnih junaka, i srpskih boraca.
Onih istih što za Srbiju mreše,
krv prolivaše i Srbijom se kleše...

Komentari

Ако има неко неки савет за побољшање дефиниције нека пише.

Plus, dobra je defka, pismena ali ovde prvo loše prolazi sve vezano za Republiku Srpsku (iz koje sam i sam i koju volim) - ljude to podeća na prethodno patnju, uvek je lakše staviti prstu u uvo, napućiti usne i pisati defke o drogama.

Jedino se ne bih složio sa tim što si napisao o Hrvatima - oni pobogu misle da su "fakat civilizirani" a da smo mi Srbi "turski barbari".

А у самој БиХ за "Бошњаке" сте "Бошњак православац"

Богами, не да се то закључити читајући "Авазов" портал. Другим именом и са далеко мање уважавања и трпељивости вас називају.

За први део поруке не знам шта да кажем. Део разлога због чега би могло да пролази лоше може да се нађе и у дефиницији... нажалост... јер нисмо ми само "барбари" за Хрвате...
А што се тиче другог дела то сам нашао на неким њиховим форумима у којима су "милостиви" па кажу да је њихова цела Херцег-Босна, али ето дали би нам источни део Српске да се припоји Србији... На основу тога сам писао овај део о Хрватима...

За Лаик:

Искрен да будем нисам имао живце да читам ништа од њих па ни дневне новине... Овакав став сам нашао у једној изјави неког имама из Сарајева који пориче да у БиХ има било која друга нација осим "бошњака"...

Наравно, и за Хрвате и за ове друге постоје и друга мишљења. Ова сам узео јер је проблем "националност".