Prijava
   

najlaksi posao na svetu

upisati jedan(ili poznatije kao kec,copan,dziber,bandera)u dnevnik

ucenik oodgovara i kada ne zna odgovor na pitanje,nastavnik/ca vidno iznervirana kaze:"meni je najlakse da upisem jedinicu..."

Komentari

Вала, ја ако будем профа једног дана, нико код мене неће да има кеца. Боље да испоклањам двојке, него да се јебем с њима на поправним испитима и да ми ломе ретровизоре на колима. Зато скоро нико неће моћи ни петицу да има. За петицу тражим 96% на тестовима. :)

Opasan kriterijum imaš Džimi!

U, Džimi, ja bih se svađala sam tobom da si mi profesor :)
Da razjasnim:
U osnovnoj sam razbijala engleski, čak sam i razmišljala o srednjoj filološkoj.
E, sad, u srednjoj imamo profesorku iz engleskog koja je blago rečeno neviđena krava, obara i po četrdesetoro na popravni.
Ja, koja imam trojku umem da komuniciram i sa strancima i slušam stranu muziku i gledam filmove bez našeg prevoda.
A ovi što imaju peticu kod nje ne mogu dve reči da sklope, zato što bubaju za test i posle nemaju pojma. A ja uvek omanem za dva, tri poena na testu, zato što me nervira ta tenzija.
Pa ti vidi.:)

pa da...poznato mi je tako nesto...ne toliko strasno ali ipak...:/

Офидија: Не, не, не... :) Није све у тесту, наравно. Пре свега, 90% посто наших професора енглеског (тј. углавном професорки) су неспособни за тај посао, знам из искуства. Не умеју да конципирају тест тако да извуче право знање из ученика, већ се тражи набубано, неупотребљиво знање из књиге. А учинак на тесту сам поменуо само као пример. Тест би био можда 20% од оцене. Или; Мени неке ствари код ученика боду очи поприлично, а други професори их игноришу, нпр. мени је јако битно да ученик уме да изговори све гласове у енглеском. Поражавајућа је чињеница да 50% студената заврши англистику, а не уме да их изговори - после не чуди чињеница што су основци и средњошколци шупљи на том пољу. Нема ко да их научи.
С друге стране, већина професора се држи граматике као пијан плота и НИКАДА не скреће пажњу ученицима на то да у пракси, чак и међу јако образованим људима, има МНОГО одступања од граматичких правила.

На пример, кад ми неко каже ''I never saw it in my life'' уместо граматички правилног ''I've never seen it in my life'', ја то уопште не третирам као грешку. 90% Америке тако говори и та тенденција се шири свуда по свету. Међутим, ови наши олд-скул профани хоће да те разапну кад чују тако нешто.

A, okej...U pravu si, ta moja profesorka je baaaš old skul.
Ja lično ne bih mogla da budem profesor zato što sam strašni perfekcionista, i kad gledam crteže od nekih iz odeljenja, samo razmišljam kako bih ja podelila sve dvojke i trojke, iritira me ta aljkavost i nezainteresovanost.
Mada, samo u slučaju da je stručan predmet, inače ne bih davila decu.:)
Dobro, razumeli smo se, mada sam mislila da ima normalnijih profesora iz engleskog u drugim školama, ipak je to važan predmet koji relativno lako može da se savlada...odoh ja da spavam...:)