Prijava
   

Najmodernija medicina

Pokazala se manje uspešnom od onog što je nauka očekivala i zato se podelila na specijalnosti (umesto da je priznala da frlja, izvadila se na "obimnost gradiva").

Prođoše decenije i razočarenje nije izostalo. Specijalizacije i još uže, subspecijalizacije, su dovele do napretka, ali ne i do željenih efekata. Dijagnostika i terapija nisu napredovale tako brzo kao sve nauke koje su upotrebljene da bi medicina bila efikasna (fizika, imunologija, biohemija....) u borbi protiv sve zajebanijih bolesti.

Umesto da nauka zastane, osvrne se oko sebe i zagleda u najstarije civilizacije i kopira najbolje od njihovog pristupa lečenju; ona i dalje nastavlja sa fragmentacijim i stvaranjem stručnjaka koji postaju još uže specijalizovani.

Utabana staza, najlakši put.

Pre neki dan je direktorka Dečije univerzitetske klinike najavila PROGRAMSKU medicinu kao budućnost u lečenju ??!!!??!!

Komentari

(ne znam zasto, al znala sam da si ti) :)

ne bih se mogla vise sloziti! moderna medicina je toliko usitnila ljudski organizam, da potpuno zaboravljaju da je citav organizam povezan u jednu celinu, pa od tog usitnjavanja ne mogu da vide "sumu od drveca". na stranu to sto oni lece bolest, a ne coveka, i u vecini slucajeva lece posledicu bolesti, namesto da otklone uzrok...

е моја ти елмајићко па нормално да си знала ко је..ја мејине дефиниције препознам међ` `иљаду...само једну нисам могао,и она зна која је у питању,да сада не спомињем ;))

u pravu niste, to vam mogu reci sa moje tacke gledista.