Prijava
   

Najsladji trenutak radnog dana

Ne, to nije ona dugoocekivana pauza, vreme za caj, rucak i razmenjivanje internih abrova. Ne, to nije ni onaj delic sekunde kada se okrenete sa svog stola i uputite najneviniji pogled svom sefu koji vec neko vreme stoji iza vasih ledja, trazeci gresku- i ne moze da je pronadje. Ne, to nije onaj trenutak kada zavrsite jedan zadatak i samozadovoljno prelazite na onaj jedan preostali, manje bitan, lak. Ne....
To je onaj trenutak kada cujete ono magicno, ono velicanstveno TING- zvuk koji oznacava da je lift stao. I to bas na vasem spratu, oh, divne li srece! U tom trenutku vi, kao u slow motion-u, zakoracujete u taj carobni portal koji ce vas za samo par trenutaka odvesti iz ovog deprimirajuceg sveta. Bozansko Hallelujah iz svimapoznatih Worms-a vam odzvanja u usima, a vas nos ispunjava mio miris deterdzenta kojim je Ajatashatru, gospodin Cistac iz Indije, upravo oribao taj blagosloveni kvadar srece. Nade. I radosti.
Vasa cula su odjednom probudjena, vasa bolna stopala umirena i laka, pod teskim teretom savijena ledja se sada ispravljaju, ponosno i cilo. Raspustate kosu iz tog groznog repa, zategnutijeg od konopca akrobate slavnog kineskog cirkusa. Osecate se slobodno. Ne mozete, a iskreno ni ne pokusavate, savladati osmeh koji preti da ozari celo vase lice i izbrise svaku boricu koje vam brige i stres crtaju po licu svakoga dana.
I to sto sat pokazuje da je vec popodne- nista mu ne verujte. Jer dan je upravo poceo.

Komentari

Ah, kako se slažem sa tobom.

Za mene je, do skoro, to bio momenat kad uđem u svoj auto, nađem prijatnu muziku, odvrnem do daske i dođem do kuće sa osećajem sa sam se istuširala. Mentalno tuširanje, da, da....

Đavo ne miruje, pa je proširio parking zonu pa idem kući peške (8lm) ili zasednem u GSP. Svejedno, sada je TAJ momenat; stavljanje slušalica ili duboko disanje&hodanje (neće mi niko upropastiti radost napuštanja posla).

Ono sa šefom me ne tangira jer ga nemam.
Veoma mi se dopada.

E, to se traži. Trenutak nad trenucima.

Dopada mi se tekst, razočaran brojem minusa. Verovatno zbog nedostatka vulgarnosti...+++

Чему оволико минушчића?
"Дан је управо почео."