Prijava
   

Napalm emocije

Najgora vrsta emocije koju možete doživeti. Ove emocije su lako zapaljive a u kontaktu sa vašom kožom bespovratno se lepe za vas. Jedini način da ih se otresete je da budete odrani ili vam preostaje da u njihovom žaru prosto izgorite.
Mogu biti autodestruktivne kada ste ih sami izazvali: bes, strah, ljubomora, ili destruktivne kada ih neko drugi izaziva: ljubav, bes, strah i ljubomora.

Komentari

Molim te, izostavi ljubav. Ako ti je to teško, zameni terminom "zaljibljenost".

Eeee pa Majo onda nije to to. I ljubav je vrlo destruktivna emocija (skup emocija ali da ne cepidlačimo). U svakom slučaju ako se ne primeni kako treba dovodi do trajnih oštećenja.

Ljubav nije destruktivna (ako pretpostavimo da volimo i da smo mentalno zdravi).
Zaljubljenost može biti destruktivna jer je u njenoj prirodi da bude silovita. Kao što sila boga ne moli, valjda ni zaljubljenost pamet ne sluša. Uostalom, preporučuju nam da ne donosimo nikakve važne odluke dok smo u fazi zaljubljenosti.
Kasnije, ako se taj "nalet napalma" spontano ugasi- znači da nije ni bio blizu ljubavi. Ako nastavi da postoji i da vlada našim životom (i pri tome daje pozitivnu vitalnu energiju)-znači da jeste lj u b a v .

Ne znam zašto praviš toliku razliku između ljubavi i zaljubljenosti. Reč zaljubljenost je i izvedena iz reči ljubav. Ti posmatraš ljubav kao obavezan bilateralni odnos što nije tačno. Može biti i jednostrana i u tom slučaju destruktivna, i mislim da je to ono što ti poimaš pod "zaljubljenost" ali to i dalje ostaje ljubav.
Zaključak: Nije sve u ljubavi cveće i leptirići.

Ako postoji bilateralno, onda postoji i unilateralno.
Ljubav ili zaljubljenost su dve stvari i razlikuju se po :
-dužini trajanja
-stepenu objektivnosti,
ALI osnovno je da je kod ljudi običaj da pre nego što istinski zavole(govorim o partnerskom, zdravom odnosu), budu zaljubljeni. Teško da se ovo baratanje osećanjima može svesti u red "izvedenih" termina.
Elem, da pojednostavim. Ljubav je božji dar,naravno, kada je uzvraćena (što bi ti reko"bilateralna")tj. tada stupaju na scenu leptirići.
Zaljubljenost je unilateralna (što bi ti reko) i naravno da postoji element razočarenjenja koji se najčešće svede na nivo izneverenih očekivanja, kao minimuma reakcije do destruktivnosti kao maksimalne mere odsustva samokontrole . Ponekad, ne kod svakog.
Valjda postoji i ljubav bez prethodne zaljubljenosti, ali mi se čini da je to već naklapanje.
Boxy, ovo još nije precizno definisano na način koji odgovara većini.