Prijava
   

Napljuvati

Bezobzirno kritikovati, ogovarati ili omalovažiti nekoga, ali obično onog ko nije prisutan i ne može da se brani.

-Znaš ćero, taj tvoj bilmez, i nije ti bio neki izbor...
-Mama?
-Dobro kaže tvoja majka. Čudan neki svat. I nemoj da me svatiš pogrešno, nije što si naša, al mogla si i boljeg da nađeš.
-Tata!?
-Imaš bolje obrazovanje, pristojno plaćen posao, dadosmo ti i solidan miraz. A on? Ne zna da ceni to što ima. I šta on misli? Da je sve u toj njegovoj markantnoj, jeli, pojavi? I ja sam bio neka faca u mladosti, pa sam tvoju majku poštovao i pazio.
-Molim vas prestanite!
-Ne ume da se kocka, a voli, pije preko svake mere, danima ne znaš gde je, a unučića što im se nadamo, nema ni u najavi.
-KHM! Dragi moji tašto i taste, pošto ste me tako lepo napljuvali u rođenoj kući, evo završih ručak, pa da i ja kažem nešto...
Ako se i kockam, ne kockam se vašim novcem, i popijem ponekad, upravu ste, al ne pijem vaše piće, a zarađujem više od vas dvoje zajedno. Vaša ćera troši ko rusko vozilo, pa me zato nema danima kući, a unučiće nećete imati uskoro jer vam mezimica voli prskanje po faci više nego leba. Hvala na na društvu, vidimo se dogodine. Mala, isprati ih!

Komentari

zakleo bih se da sam je video ranije :)

Odličan izraz, a za napljuvavanje su ti odnosi zet-tast-tašta i tako to, ubedljivo najbolji
+

Odlična, Nes. Nešto vas sve danas oće pisanje. I svi nešto pišu o ljubavima. Mora da je prvi dan proleća.

Pluvati, napljuvati - isti kurac.

Al' kul primer.
+

Valja sve, školski pedatno odrađeno +++

Ali ja ne bih bio ja kad bih ovde stao. ;-) Daklem, i dalje mi interesantna ta doza negativnosti u tvojim defkama, valjda uticaj Zemuna šta li, de malo ubaci nekih 15% Natnata u defke sporadi arome (ali ne previše da ne budeš njami-njami trololo) i biće sve k'o bombona ;-). Sad se verovatno pitaš šta ova budala priča? - Drugim rečima, sve to dobro, ali vrlo bih voleo videti od tebe i nekih za nijansu pozitivnijih tema, mislim da bi te malo upotpunilo. Dobro, ne mora previše, ja i ne volim previše šumica-njivica-ljubav-mir-u-svetu, ali makar maaalo nešto veselije i vedrije, mnogo si mi mračan nešto ;-)

valjda uticaj Zemuna šta li

Mislim Lukšo da je ovo presudno :)