Prijava
   

Naravoučenije

Pouka koju izvlačimo iz bilo koje životne situacije. Što veće sranje u koje smo uleteli - mudrija pouka.

Išao sam jednom kod Nje, posle duže vremena. Rekla mi je da će biti sama. Prilika koja se ne propušta.
Još sa ulice sam je ugledao. Stajala je na terasi, čekajući me. Izgledala je savršeno, potpuno sam se oduzeo. Jedva sam parkirao, nisam mogao da skinem pogled s Nje. Zamalo da strada dečkić na trotinetu ispred kapije. Zamalo da ja stradam od njegovog oca. Nije sjajno počelo.
Uleteo sam kao furija, nismo zaključali za sobom. Samo dva koraka u Njenoj sobi i već nisam imao ništa na sebi. Bilo je divlje. I trajalo je...
Posle nekog vremena, predložila mi je da pređemo u sobu njene mame. Iznervirala ju je prethodnog dana i htela je da se iz inata tresne na njenom krevetu. Ženski trip. Ne trudim se da razumem. U maminoj sobi je i ona terasa gde me je čekala.
Divljanje je prekinuo zvuk kapije. Poletela je do prozora i videla mamu kako ulazi. Otključano. Dok se pribrala, mama je već bila u hodniku. Nije smela da me zatekne, imali smo burnu istoriju. Kućom se zaorilo: "Dušo, vratila sam se!"
Koliko joj je trebalo da izuje cipele, toliko me je delilo od nepoznate sudbine. Nisam mogao da se vratim do Njene sobe gde sam ostavio odeću, a ovde nije bilo ničeg da ogrnem. Nasred sobe stari francuski ležaj, nema prostora da se zavučem ispod. Preklinjala me je da se sakrijem na terasi. Koraci su se začuli pred vratima i izleteo sam ne razmišljajući. Uspeo sam samo jastuk da zgrabim.
Prizor ispred sebe me je zaprepastio i u trenutku sam zaboravio na mamu. Terasa je gledala na magistralni put. Na stazi su se klinci i dalje vozikali na trotinetima. Nije dugo trebalo...
Zamalo da opet izazovem udes. Zamalo opet da strada klinja. Više nisam išao tamo.

E sad dolazi naravoučenije. Dolazi mi napamet nekoliko:

- Nikad nemoj da se krešeš u sobi koja gleda na magistralni put. Nikad se ne zna.
A i ako već moraš, nek bar bude noću.
- Gde god da to radiš, gledaj da ti stvari budu pri ruci.
- Klinja na trotinetu je loš znak.
- I kad cura ne radi nešto tebi u inat, često ćeš baš Ti da najebeš.
- Biraj devojke čija mama je sitna žena.
...

Komentari

hahaha... Ovo je nenormalno dobro. +!