Prijava
   

Nastavnik veronauke

Osoba koja časove drži obično kad nam nije ni do čega, a tu će da sere da je bolje da si na fizici bio. Tvoje mišljenje ne uvažava a svoje misli da je ispravno. To što je završio teologiju misli da je uhvatio boga za kurac. Naravno ima izuzetaka za koje važe sasvim suprotne stvari od gore navedenih.

...Moj nastavnik...

Ako hoćete da vidite boga ili anđele možete da se ubijete i videćete ih.

Komentari

Moj profesor iz veronauke je jedna obicna pijana budala.Bolje da su zaposlili neku picku sa velikim sisama da nam predaje i svi bi smo bili veoma prisutni na casovima,dok ovako igramo igrice i zajebavamo se,jer nas uglavnom boli kurac za veronauku i slicna sranja!

Trudio da izbegavam veronauku, isao sam samo prva 4 razreda kad je bilo obavezno; dok sam kasnije isao na teh crtanja, a u srednjoj na etiku.
Ne vidim smisao idenja na veronauku 12(!) godina osnovna+srednja.

A kad vidim danas neke poznanike koji studiraju teologiju (i kojima ce sutra neko "ljubiti" ruke) dodje mi da ih odmah posaljem kod andjela :P.

Ja sam veliki protivnik veronauke,zato sto smatram da je besmisleno da u sekulanoj drzavi imao veru u skolama.Ko hoce da se teoloski obrazuje ,imaju crkvene skole,pa neka ide tamo.Nisam siguran da na veronauci mogu da nauce nesto vise nego na sociologiji...Ono sto sam siguran je da moje dete nece uciti veronauku za dve godine kada bude krenuo u skolu,jer je to moj izbor i daleko je bolje tako nego da mu usadjuju u glavu gluposti.E,sad,ono sto se tamo uci i ne bi bilo glupo da se u istoriji ijedan covek toga pridrzavao,a svi znamo da nije!Licemerno je terati decu,koja jos ne umeju kriticki da razmisljaju,da uce nesto sto je samo po sebi licemerno....

Moj veroucitelj je susta suprotnost ovog gore navedenog,onakav je kako i propoveda....uz to je jos i svestenik u obliznjoj crkvi,izgleda da nije kod svakog kao kod mene..nazalost....

Znas sta Nix,sve to zavisi od coveka i nije neko, ako je crnomantijas,automatski i dobar covek i osoba koja zasluzuje da bude slusana.Danas imao jednog Amfilohija,koji je inteligentan i agresivan,a moral mu je takav da mu ni orah iz ruke ne bih uzeo....Covek treba da se zapita kako je jedna toliko amoralna osoba ,uspela da da se popne toliko visoko u crkvenoj hijerarhiji.Svi oni koji su njenom vrhu su moralno nepodobni da pricaju o bogu.
Pravom verniku oni nisu potrebni,a ako neko smatra da se vera uci,onda je moguce i da je neki nauce pogresno...

razume se,sama mantija ne znaci nista,ali ja pokusavam da vam objasnim da takav covek koji stvarno radi kako propoveda,kao sto je slucaj sa mojim verouciteljem veronauka moze imati samo pozitivan uticaj na decu,i nikakav drugi....a ja sumnjam da je on jedini.....

Talentovani meni najvise smeta to sto ti ucitelji, sta su vec, ne prihvataju misljenje djaka, ja mu postavim par pitanja o Bogu i veri na koje ne ume da odgovori on me iskulira i pravi se da ne cuje, onda palamudi kako on nije taj ko zna, pa ovo pa ono i na kraju nista. Ceo cas je isti, samo sere o tome kako moramo da budemo dobri ili smo najebali, u smislu nije bitno da li te neko zvekne pesnicom pa ti otkine glavu, moras biti dobar i ne uzvratiti, jes kurac.

Pa ti nemoj da ides na veronauku kad neverues u Boga, mali! -

претенциозно, по обичају ...:/

@D-MAN

Nije to tako jednostavno. Nece da te puste, mangupi. Pisu neopravdane, samo bije. I da, nemoj pisati ako "neverujes" u pravopis.

D-man je u pravu ovaj vukasin je obicna napaljena seljacina!!!!!! -------

don vito korleone добија искључење. Доживотно. :)

Ja sam se za veronauku opredelio bas zato sto verujem u Boga, nisam neki vernik ali u boga verujem, u neke stvari ne ali u boga da. Do cetvrtog razreda smo imali nastavnika koji nas je kroz zezanje ucio o svemu i bilo nam je lepo, peti, sesti, i sedmi isto. A sad dosla neka budala tako da se zbog ovih nekoliko meseci koliko nam predaje kajem....

Sad me ovaj don vito ukenja :( jel se ne ljutis? Modovi pa sto dozvitno ja se ne ljutim :D.

Vukasine, hrišćanstvo, posebno pravoslavlje nije garaža, ili švedski sto da uzimaš šta želiš i kada želiš. Moraš da se držiš pravila, ili ne, tako je to sa religijom.

У суштини, веронаука не би требало да има везе с тим да ли је неко хришћанин, муслиман, будиста, јеврејин и да ли је уопште религиозан. Име предмета је ''веронаука'', а не ''православље'', те настава треба да обухвати све религије, да их објективно сагледа и поучи децу о њима. Штета је што је код нас то углавном јадно организовано, па наставу држе православни верски фанатици.

Nije ni vreme ni mesto za to, al kad pitas, aj da ti kazem kakva je stvar kod mene.

U boga verujem, ali nisam neki vernik u crkvu kao organizaciju jer je to po meni zaglupljivanje, ti bogu mozes da se molis i na livadi isto ti se hvata.
To sto su neke stvari od strane crkve sada merilo vernosti je druga stvar. Biblija, hm... po meni totalno sranje... Neki toboze uzviseni likovi, Mojsije i slicni koljaci, sranje....

Ja ne uzimam sa stola, vec imam pravo da verujem u nesto i da u nesto ne verujem. Ja nikoga ne provociram, prozivam, niti koga navodim da sledi moj primer, cas sta vise ja nisam ni do sad o ovim stvarima ni pricao, ja znam sta je u meni i nemam potrebu da iznosim i svima pricam sta i kako... Druga je stvar sto sam na temi religija pitao nesto sto mi nije jasno... Eto toliko Jelena. Pozdrav!

U 6. i 7. osnovne ja sam ucio svetske religije. Ne znam dal' se to jos uci, kazi Vule ti to znas najbolje.

''настава треба да обухвати све религије, да их објективно сагледа и поучи децу о њима. Штета је што је код нас то углавном јадно организовано, па наставу држе православни верски фанатици''

Pa to, posebno poslednja recenica... To je ono sto ja pricam sve vreme''

Pitao te ja nesto, jel' se i dalje uce svetske religije u skoli?

Ne... Ne znam za to, ali kao sto rece Dzimi trebale bi se sve religije obraditi i objasniti deci.

Citiram mog nastavnika
''Deco, nemojte verovati u ostale religije osim hriscanstva, cak i katolici nisu ''ono pravo'', sve ostalo osim pravoslavlja je laz, zabluda i obmana''!!!!

Evo da se ja opet ubacim:)
@Vukasin 95
< u smislu nije bitno da li te neko zvekne pesnicom pa ti otkine glavu, moras biti dobar i ne uzvratiti, jes kurac.>Ovo je malo komplikovana tema,naprimer ja sebe smatram hriscaninom,trudim se da budem sto bolji,ali sam ponosit covek,i smatram da bez ponosa ne bih mogao da zivim.E sad kada me neko udari ja mu uvek uzvratim,uglavnom istom merom,ili pak jace(ovo vazi samo za muskarce,ne za zenski rod,mada sa njim nisam imao nekih takvih problema),to je odbrana casti.Sad,mozda gresim,ali ja cu se ovih principa uvek pridrzavati,pa se tu itekako slazem sa tobom.
Taj tvoj veroucitelj je izneo svoje misljenje(koje uglavnom delim sa njim),ali nije u redu sto je on to govorio na taj iskljuciv nacin.
@Dzimi
Ti biras koju ces veru da ucis...valjda ima muslimanska i jevrejska kod nas.Deca sama biraju pravoslavlavnu veronauku.
Od nepokolebljivog borca za veronauku:))))

Onda ne možeš da kažeš da si hrišćanin - već naprosto duhovni.

Ja sebe smatram hriscaninom...mozda se nismo razumeli,nije da ja ne prastam,vec se borim sa onim koji imaju nameru da ponize,sad ako zatraze izvinjenje...
I NIKADA ja ne napadam prvi.

не ти никс, вуле

Sta god da sam Tihi, ime nije bitno:)

Ali se ipak ne slazem... smatram da sam hriscanin, verujem u boga, postujem zapovesti, to sto ne cenim bas crkvu kao ORGANIZACIJU ne znaci da ja ne idem u crkvu, odem cak sta vise, odnesem kolac u crkvu, jos po neki put i to je to, bez nekog trckaranja svaki cas...

Postujem SVE obicaje, ali bas SVE iako su mi neki besmisleni, palim svece, idem na groblje... Sto ne bih bio hriscanin...

"Biblija, hm... po meni totalno sranje... Neki toboze uzviseni likovi, Mojsije i slicni koljaci, sranje...."

"Ali se ipak ne slazem... smatram da sam hriscanin..."

EPIC

sto ste vi bre neki cudni ljudi jebes mi sve...
jel ja ako sam hriscanin MORAM DA PRIHVATIM SVE NJIHOVE stavove, ucenja... Ne moram... imam ja pravo da biram sta mi se svidja a sta ne, u sta verujem u sta ne... a vecina tih hriscana.... hm... nisu za komentar.

Да, вуле, у томе је поента, ако јеси хришћанин мораш...