Prijava
   

NBA

bleda kopija evropske košarke.

zato što:-nemaš imperativ pobede (nema ispadanja)
-glavna i veoma često jedina akcija je pass'n'shoot (plej prevede loptu doda saigčaru i ovaj je opali iz okreta)
-pleja igra osoba koja je u stanju da doda loptu
-igraš za sebe i pare, a u Evropi za klub
-je to komercijalna liga

(nemojte da me shvatite pogrešno, volim ja da gledam NBA, ali samo da bih video malo razbijanja table, ali to traje 3-4 min a ovih ostalih je jedno veliko smaranje)

Komentari

KKP je nauka za nba

Глупо је уопште поредити НБА и европску кошарку. Хоћеш да кажеш да се у Европи игра из љубави? Па пола клубова имају уговоре са Евролигом, ако освојиш национални шампионат треба 5 година да се скупљају бодови да би заиграо у ЕЛ. Наравно, ни НБА није што је била... сеобе клубова, нема допинг контроле, тимске игре и све се своди на једног играча. Нпр. у Мајамију свака лопта иде на Вејда и он промаши 7 пута али и осми пут ће да му додају лопту и он ће поново да шута јер га заболи и нико неће да му приговори тј. не може јер је то Вејд. Зато ће ЛА, Бостон или Кливленд да узму титулу јер једини имају више од једне звезде у тиму. Мало сам залутао сад али НБА је далеко изнад европске кошарке, па нема 10 играча ван САД да су неки курац тамо, а један просечан чамуга из НБА лиге у Европи је главна звезда. За плеја, опет грешиш, погледај плејеве у половини тимова су и најбољи играчи. Постоји сигурно замерке за кошарку тамо али их има за европску и то да не гледаш само разлику у квалитету тимова. Сети се само Макабија од пре пар сезона, па и сад, све странци у тиму и једни од најјачих у Европи. И то ми је баскет. Ми смо срећни кад социјални Партизан прође даље, а по квалитету националног тима заслужејемо бар 3 представиника у ТОП 16. Уопште, нико и није био куртон пре 10 година у Европи осим нас али зато сви имају јачу лигу од наше (мислим на национални тим). Будимо реални.

Једино место где се кошарка игра из љубави, то је терен у крају, и то кад си клинац основац/средњошколац.

U NBA ne postoje treninzi tokom sezone vec samo u pripremnom periodu.Igra se svodi samo na napad,vrlo retko se igra neka ozbiljnija odbrana.Al zato je i zanimljivo za gledanje,mnogo poena,atraktivni potezi...............

Dzimi mislim da si ovo bas lepo rekao.

Samhaine mislim da me nisi bas najbolje razumeo, u pravu si za plejeve, ali ja nisam hteo da osporim njihov kvalitet nego samo da docaram stil igre koji se gaji tamo. I mislim da nisi u pravu kada kazes da je NBA daleko od Evrope, jeste da je mnogo atraktivnija, ali to je zabavljanje publike a ne igranje kosarke, i mislim da je kosarka nesto vise od toga. A za crnce koji dodju mislim da je normalno da budu glavne zvezde posto im to fizicke predispozicije dozvoljavaju jos i ako se malo "ukrote".

Слажем се за то, посебно да је "забављање публике", онај ол-стар нисам гледао две године јер играч узме лопту и сви стану и чекају да закуца. Лепо али досадно. И не кажем ништа за то већ има доста примедби и на европски баскет јер верујем да већ кад немају квалитет могли би остале ствари да побољшају. Углавном, дао сам + јер знам на шта си циљао, а мени је и даље занимљивије гледати Звезду-Партизан од ЛА-Кливленд или Реал-Барсла.

Ja ne gledam NBA već par godina, ali kad sam ga zadnji put gledao bila je utakmica Golden State-Phoenix...crnjak od utakmice...napadi traju po tri sekunde...par puta sam video situaciju da igrači trče kontru dva na jedan i šutiraju trojku...
A inače, dobar mi je bio NBA ranije, kad je bilo likova kao što su Barkley, Kemp, Larry Johnson, Dominique Wilkins, Sprewell i slične budale...sad su ovi smarači, svi kao na traci proizvedeni..."Well I like to see this kids happy, I like to share and give back to comunity..."...fuuuuj kakvo proseravanje...

I da, čisto da znaš, dobio si plus

potpuna glupost! nba je bolji od evropske kosarke... sada se i tamo igra odbrana, jer su ih strani igraci naucili da igraju, i makar oba tima daju po 100 + koseva, za razliku od marusija (koji je dao 2 poena u cetvrtini) i partizana koji jedva predjose 50 poena (57:49 po cetvrtinama 20:7, 2:11, 22:19, 13:12). mislim zene vise daju koseva bre! :) a da ne pricamo da u evropskoj kosarci kao da je zabranjeno zakucavanje... nema ih mnogo! :)

Ma daj ljudi,nemoj da se zajebavamo,NBA je najbolja liga na svetu uvek bila,to sto je komercijalizovana,jebiga,ameri od svega prave sou program.Ne kazem da ne treba gledati evroligu,,mnogo je napredovala poslednjih godina.Korisnije je gledati mozda evroligu zbog mnostva akcija,jer u NBA se trude da se akcija izvede sto brze i atraktivnije,otud uvek i bude preko 100 poena po utakmici.Sto se tice poteza uopste,moze se nauciti dosta,bar ja jesam,ne mislim pritom na divljacka kucanja,vec na kretnju i stil pojedinih igraca.Ovo "pleja igra osoba koja je u stanju da doda loptu" je tesko sranje,bez uvrede.Jason Kidd,Magic Johnson(nije ni cudo sto su ga zvali Magicni),Steve Nash,John Stockton recimo,pa to su najbolji plejevi koje sam video u zivotu,a i jedan prosecan crnja basketas bude jedan od boljih u evropi,jebiga oni su stvoreni za basket.Cinjenica je da su najbolji igraci u istoriji kosarke igrali ceo zivot u NBA.Isto tako njihov prvobitni Dream Team na celu sa nenadjebivim Jordanom je bio keva za bilo koji tim iz bilo kog dela sveta.Nemojte da mislite da idealizujem NBA,ima i on svojih mana,ali u definiciji je pregrubo okarakterisan.Sholim,ako ti je ovo pored nicka godiste,onda je mozda razumljivo sto si ovako definisao.:)Mislim ko nije gledao NBA krajem 80ih,pocetkom 90ih,ne moze da zna u cemu je lepota te lige.Toliko od mene,izvinite sto vas smorih ovim dugackim komentarom...

Sve je to u redu, ali to nije kosarka. Za 80te i 90te ne mogu da pricam, ali kad ja vidim da igrac u 3. sekundi napada sutne trojku sa osam metara preko ruke ja odma prebacim program. Ovo za plejeve verovatno jesam preterao... Te crnje jesu bolji igraci od svih evroligaskih, ali opet oni ne mogu da se kontrolisu tako da im sav kvalitet pada u vodu, bar u Evropi, pa pre neki dan u top 8 Hensen i Bulok su unistili igru Reala odnosno CSKA. Sve sto sam hteo da kazem je da koliko god bila atraktivnija i kvalitetnija NBA liga ce meni biti nezanimljiva bas iz svih ovih razloga.

Једино место где се кошарка игра из љубави, то је терен у крају, и то кад си клинац основац/средњошколац.