Prijava
   

Ne sedi na ladnom

Sedenje na ladnom betonu,po smrtnosti je rame uz rame sa promajom,izlaskom napolje sa mokrom kosom,pijenju hladne vode kad si znojav i slicnim srpskim posastima,koje su odgovorne za vise smrti u Srbiji od svih ostalih bolesti.Meni je interesantno,kako sve ove pojave deluju lokalno i zasto sve ostale zemlje koje nemaju problema sa njima,nece da nam otkriju resenje za njih.
Cudo jedno kako je sedenje na hladnom betonu toliko opasno,pa vecina majki oseca obavezu da svoju decu upozorava na opasnost,ali kada njihove kcerke,na prvi zrak sunca u zimskim danima,oblace kratke jakne sa golim stomacima,to im ne smeta,iako taj vid mode dokazano izaziva hronicne upale jajnika......

Komentari

Dokazano je da promaja, sedenje na hladnom, ispijanje hladne tecnosti itd. moze da dovede do pogorsanja zdravstve situacije osobe koja uprznjava te aktivnosti. A i logicno je: na primer, hladno pice smanjuje energetski potencijal usne duplje i zdrela, nakon cega ovi delovi postaju podlozni mogucnosti virusne ili bakterijske infekcije, posto je opstepoznato da se patogeni nalaze kako u samom organizmu tako i u okolnoj sredini, i samo cekaju povoljnu priliku za napad. Promaja, opet, u zavisnosti od temperature vazduha koji struji, moze da izazove zapaljenje oka, ili ukocenje nekog od misica.
Naravno, posto ovaj narod u svemu preteruje, tako su i ove stvari dospele na najcrnju listu izazivaca bolesti. Da ne pominjem gradski prevoz na 60000 stepeni celzijusovih, u cijim vozilioma kad otvoris prozor hoce da te izbace napolje :)