Prijava
   

Nekoliko uzastopnih doživotnih robija

Razumem stavove po kojima je nekim zločincima doživotna robija mala kazna. No pošto ne postoji kazna doživotne samice, a njihova nedela su bila brojna i svirepa, američko sudstvo se dosetilo da uvede ovaj vid ispaštanja.

Nisam siguran da li su pri tome na umu imali Uskrsnuće ili budističko vrovanje u reinkarnaciju, pa su hteli i te mogućnosti da spreče.

- Džordže, osudjeni ste na četiri doživotne, sedamdeset godina, dvesta osamdeset dana i tri i po sata.
- Istina časna komisijo, četrdeset dve godine i sto četrdeset i sedamdana već sam odslužio.
- I to u dobrom vladanju, čestitam Džordže, čini se da ste se vratili na pravi put. Kao nagradu i primer ostalima, skinućemo vam tri doživotne sa kazne!
- Hvala časna komisijo, Bog vas poživeo!

Komentari

Opet kazem, veoma je bitno da dobro poznajes ono cime se bavis, pogotovo kad upucujes kritike na racun istog. Razlog postojanja vise dozivotnih robija je vrlo jednostavan: kad ih dobijes znas da si jebo jeza u ledja!
Naime, na svaku presudu optuzeni ima puno pravo da podnese zalbu. Veliki broj zalbi se usvoji, te na kraju mu se kazna smanji. Za dozivotnu je to mnogo teze, ali bilo je slucajeva uticajnih ljudi kojima je to polazilo za rukom, pa iz predostroznosti, ali i zbog brutalnosti pocinjenog krivicnog dela pre svega, daju se ovakve kazne.
Tako da, kad ti zvekne 3 dozivotne, mozes da se pusis... :)

@malicado:
Čovek je definisao 17 doživotnih robija a nije kritikovao američki smisao za penologiju.
Nekad i ne mora sve da bude objašnjeno...

Ma opusteno i ja sad citam ovo svoje i smejem se koliko nekad kenjam.
To je zbog nezadovoljstva samim sobom sto posto :P

e...plas...cini mi se da zadrzavaju telo dok ne odsluzis..recimo dobis 299 godina...i dok to ne prodje...rodbina ne moze da te sarani...cini mi se...mislim saranjen si ti al u sklopu zatvora....