Prijava
   

Nema tako male plate za koju mi ne bi radili

Mera našeg očaja.
Prihvatanje krize kao jedinog načina života.

-Opet nam smanjuju plate...ipak nije tako veliki procenat, moglo je i gore da nas strefi.
-Stanoje, tebe još život nije strefio pa ne znaš kako je to. Uključi TV, izadji na Internet, kupi neke novine sa slikama!! Pogledaj, budalo jedna, kako ljudi mogu da žive i da uživaju.
-Kako to misliš?
-Jaoo....dobro, onda makar zabušavaj na poslu.

Komentari

realno i istinito +

Nisu ih dovoljno smanjili. Treba penzije ukinuti skroz, a umesto plata dati samo putne truškove u vidu mesečne karte. I da onda svi lepo živimo od ljubavi kojom nas obasipa naša država.

Na Goli otok, morski vazduh svima prija.

Goli otok je zapravo lep, mene dosta podseća na Vis i Hvar.

To kad mi slegnu ramenima i pomireni sa sudbinom kao omamljena kokoška pred klanje izgovore: "Pa, dooobro, nije mnoooogo, preživećemo nekako...", e, kipim od besa!

a realno nije mnogo, eto ja bi na primer bio presrećan da mi se od plate skinulo 65.000 kao deset posto, al' jebiga, nisam tako stručan i kvalitetan radnik

Ali, zaboga, kako će to uticati na povećanje budžeta? Smanjivanjem plata, smanjuješ i poreze i doprinose, smanjuješ javnu potrošnju, smanjuješ time mogućnost građana da plaćaju poreze na vreme? Nema logike nikakve.

Pa realno tih 3,500 hiljade koje će ti skinuti za mesec dana neće vrediti toliko. Danas možeš čitav ručaka da skuvaš, u novembru ćeš moći wc papir za to da kupiš, da ne kažem da stim parama obrišeš dupe. Tako da.

Tako da šta? Ako bude neka do jaja inflacija, možda ni ovo što nam ostane neće da bude neka para...jbg. Pa koji će nam onda i to?

Ja ću živeti od ljubavi.

Ali, zaboga, kako će to uticati na povećanje budžeta?

smanjuješ javnu potrošnju

Upravo to je razlog, ne povećava se budžet nego se smanjuje potrošnja pa završni račun iskazuje manji gubitak nego što je realno. Jedna od prvih računovodstvenih prevara koja se kontroliše - ne knjižiš račun nego ga prenosiš u narednu fiskalnu godinu pa time fiktivno dobijaš bolju "krvnu sliku" i onda prodaš NIS budzašto.

Pa da, sve fiktivno. Na kraju nećemo moći da živimo od, na papairu nacrtanog hleba.

Znaš ti bolje od mene, samo se praviš :)

na papairu nacrtanog hleba.

To je mnogo komplikovano, da se svaki proizvod posebno crta. Za nas koji ne možemo da živimo od ljubavi, predlažem da se uvedu tačkice ili bonovi.

Pa lepo, staviš bonove u novčanik pa u radnju, a tamo- ništa, a zašto, jer radnje nema, a nema ni fabrike kojaj ju je snabdevala. Pa opet bar imaš čim da obrišeš...

Znam, zato se i nerviram.

Pa lepo, staviš bonove u novčanik pa u radnju, a tamo- ništa, a zašto, jer radnje nema, a nema ni fabrike kojaj ju je snabdevala. Pa opet bar imaš čim da obrišeš...

Pa ti usput neko mazne novčanik, a ti pomisliš: "U, jaka stvar, ionako nisam imala mnogo bonova u njemu" :)

vrijeme je za nove radne podjebe!

Kako bre da mi mazne novčanik. Ko? Ko će smeti da krade kad krenu u uniformama da maršira politički podmladci i pale knjige. Knjige, kakve bre knjige. Ja da sam na njihovom mestu, prvo bi ovaj sajt zabranila.

Ja da sam na njihovom mestu, prvo bi ovaj sajt zabranila.

Au bre, tri režima smo promenili i niko nas nije dirao!

Mislim da mi previše dobro živimo. Može se to još skrsati +

ako vam je za utehu i ovde preko kresu...

The rich get richer
The poor get the picture

ako vam je za utehu i ovde preko kresu

vrći se
nek krešu đeda svog

pricaju tople rijeci na uho