Prijava
   

Nemam ni dana bolovanja

Likovi za koje je neispunjavanje obaveza neprihvatljivo.

Ustajali su u cuk zore, prašili do posla i rmbačili bez obzira na sve. Bolesni su radili isto kao i kad su zdravi. Nisu očekivali da im neko kaže "hvala" za to.

Ipak, nakon četvrt veka rmbačenja, počinju da uviđaju da se bolovi u leđima lakše podnose kad se leži i žao im je sopstvene pospane i kenjave dece koju su odvodili u cik zore u obdaniše umesto da su ih sami polečili u pomazili. Ne bi oni to ni uvideli da sada svi oko njih ne rade baš tako.

I, šta im onda preostaje nego da se hvale svojom slepom predanošću obavezi?!

- E, evo još malo pa tries godina staža i nikada nisam bila na bolovanju. Ni trudničko nisam koristila do kraja. Radila sam, bre, kao sat....i ko mi sad kaže hvala???!!
- Javorka, pa svi oko tebe imaju veći staž bolovanja nego rada! Je l' si ti, bre, normalna?

Komentari

Gadno je i sada - ne toleriše ti privatnik bolovanje! :( +

Znam ja to sve Majav, al' ja sebi ne umem da pomognem. To mu dodje kao neka dijagnoza...to takvo shvatanje posla i obaveza.

Zadnji put nisam dosao zbog bolesti kad sam bio u gimnaziji...:-)

+

Ja nikada nisam bila na bolovanju ali sam u poslednje vreme počela malo malo da lažem da me nešto boli ili da imam temperaturu, pa ne dođem taj dan...a planiram da isfoliram jedno bolovanjce od 15-ak dana još do kraja godine.

Mislis planiramO?

Ni ja nisam "koristila" bolovanje dok je znalo ko kosi i ko vodu nosi.
Taj odnos preka poslu, barem kod mene, pripada ledenom dobu.
I kod mene se primila ta nova klima od pre par godina.

Mislis planiramO?

Pa da breee

eo, peta godina kako radim i nemam ni jedan dan bolovanja... ali, stvarno volim da radim... do prošlog februara sam radio četiri posla, ajeaaaa
+++