Prijava
   

Nemoj nikad da se menjaš

Očigledno je da je savršenstvo došlo na zemlju u raznim oblicima i oblastima... *curi sarkazam*
Ova rečenica može da posluži kao instant pumpica za ego mnogim ljudima. Ali oni malo inteligentniji mogu da promuljaju malko ispod te dobronamerne rečenice, i nađu opet prostora za lično usavršavanje, jer činjenica je da ono što se ne menja na ovoj planeti- umire.
Ako ti neko kaže da se ne menjaš, očigledno si pogodio njihovu ličnu žičicu određivanja savršenstva, i možda odsvirao na njoj jednu notu, a da li ćeš uspeti da odsviraš na njoj celu simfoniju? Savršenstvo ne bi trebalo da greši, ikada, a ja se najviše na ovom svetu gnušam romantičara u ljubavi. Ti ljudi nikada u meni nisu videli mene, već neku idealizovanu spodobu koja je samo navukla moj lik, i koja nikada nije bila ni blizu ja.

Mislim da vredi ubaciti u primer citat iz mange Bleach, u kojoj Tite Kubo kao njegov lik Mayuri Kurotsuchi objašnjava prirodu savršenstva, (i koja se slaže sa mojim viđenjem stvari):
(To Szayel Aporro Granz) "There is no such thing as perfect in this world. That may sound cliché, but its the truth. The average person admires perfection and seeks to obtain it. But what's the point of achieving perfection? There is none. Nothing. Not a single thing. I loathe perfection! If something is perfect, then there is nothing left. There is no room for imagination. No place left for that person to gain additional knowledge or abilities. Do you know what that means? For scientists such as us, perfection only brings despair. It is our job to create things more wonderful than anything before them, but never to obtain perfection. A scientist must be a person who finds ecstasy while suffering from that antinomy. In short, the moment that foolishness left your mouth and reached my ears, you had already lost. Of course, that's assuming you are a scientist."

Komentari

Svaka cast! Slicno razmisljam. Ovo je, iskreno, nesto najbolje sto sam ovde procitao, a nije u pitanju moj odbrambeni mehanizam jer se osecam nesavrsenim, nego licna filozofija.
Bravo, i dacu ti jos koji plus na nasumicne defke za ovo!
:-)
Nemoj nikada da se menjas!
;-)

Maestral **bem te!!!
Dobijam ospe kad mi neko to kaže! :)))
Nadam se da si srećan upropastio si mi ten. ;)

Idi u solarijum da fasujes i pegice od zracenja, mada mislim da ih vec imas, pa ne moras ni da ides.
Blago ospama i pegicama kad mogu da spavkaju na tvom lepom mladom, hipersenzualnom licu, blabla, kenjkenj, za koje ti zelim da ti se nikada ne menja!
Eto, ti se menjaj, al lice nek ti se ne menja, sa ospama i pegama, ili bez njih, po zelji!
;-)

Imam pege, i ne dam ih. ;)

Evo ovde u komentarima da ti definisem pege:
One su posebna bica, imaju svoje ja koje je nama, u nasoj ravni percepcije neshvatljivo.
Lepe se iskljucivo za lepe, nezne, prostodusne, neiskvarene!
Narocito za decu, jer su deca bliza i tim osobinama i carobnijim percepcijama.
Kad se iskvaris, kad porastes, neke pege ce da te napuste.
Nemoj da ih zalis. Otisle su na obraz devojcice koja je sada ista, kao sto si ti nekada bila.
Srecne su tamo, i taj devojcurak ((trshave ridje kose(Insolent Defender)) je takodje srecan i bezbrizan devojcurak, kao ti nekada. Nek ti ne bude zao.
Ostace ti pegice, par njih, koje su odrasle zajedno sa tobom i kojima si ti pomogla da odrastu. Bolje je imati par vernih prijatelja, nego armiju dobrih drugara.
Eto, moj nacin da ti se oduzim za defku, a ako ti se svidelo, bicu srecan, ako nije, ostacu ispunjen ovom tvojom defkom.
Tebi hvala :-)))

A da ti stvarno napišeš neku knjigu poezije. Evo ja ću da ti budem mecena. Meni se svidela. :3
Maestral, maestralno muvaš ovde po Vukajliji...
Znam te ptico kad si jaje bila.

;-)
Nije ljubavi, evo, nek se javi jedna koju sam "smuvao" i priznajem da sam jos uvek jaje, a ne ptica.
A i kako to ja tebe muvam, kad si u defki iznegativisala romantiku, ili kapiras da moja romantika nije romantika nego pesnistvo, a to je valjda iskombinovano idealizovanje koga se ti gnusas, i racionalno prihvatanje licnosti devojke kojoj se srice.
Vidis kako sam ti idealan, jer ja sam takav,a nisam klasican kenjkavi romantik zagledan u zvezde, koji vise voli tebe nego zvezde.
Kapiras ljubavi?
;-)
Naravno da se zezam sve ovo, pa kad ti meni kazes da sam muvator, pa reko, ajde da te muvam, jer ti se ocigledno svidja ptica u meni.
Ne treba mi materijalna mecena, al eto, inspiracija da, i veceras si me inspirisala i to je to.
Da te muvam, na pvtu bih ti ovo pisao, a ne javno, mada je istina da ne bih pisao roman komentare nekom muzjaku, nit bi mi palo na pamet da me muzjak inspirise, to jeste! Toliko si u pravu,a eto, izvini sto ti ovoliko romanisem i "romantisem", necu vise, ljubavi!
;-)

Vise voli zvezde nego tebe - ispravka
Vidis kako sam se zaneo, i priznao ti da vise volim tebe, nego zvezde, xexe!
;-)

VIDI SE DA MAESTRAL I JA IMAMO SLICNO MISLJENJE. SAMO NIJE MI JASNO KAKO MOZES DA PISES TOLIKO DUBOKOUMNU DEFINICIJU. TEBE JE 100% TESKO SHVATITI, NADAM SE DA SU TI I OSTALE DEF OVAKAV VRH. DA MOGU DA TI POKLONIM NESTO SADA TO BI BILA APSOLUTNA VREDNOST TAKO DA NIKO NEMOZE DA UKALJA OVU DEF SVOJIM MINUSOM. SVAKA CAST+

Oh, hvala što ti više značim od užarenih lopti gasa udaljenih nekoliko miliona kilometara daleko od naše planete. ;)

Moram da ostavim neki komentar
kako ne bi ispalo da se ne razumem u Američki.
Molim te prevedi ti ovo,većina ovih naših bizgova
nema pojma o čemu se ovde radi.
U stvari i da prevedeš opet neće imati pojma.
A ključ ka otkrivanju savršenstva ili nemogućnosti toga
leži u Hajzenbergovom principu neodređenosti.
Na njemu leži cela kvantna fzika.

Pa o tome se i priča, manje više u primeru. Zaključak je da savršenstvo ne postoji, barem za naučnike. Eto skratila sam ga u stilu Ane Karenjine, u 1 rečenicu.

Neću da ga prevodim, mnogo se gubi značenja u prevodu, ovo su originalne reči umetnika.

Borbe u mangama i animama

Jedina svrha tuce izmedju Aporoa i Majurija je bila da Majuri kaze ono.
Mislim da je u pravu, ali mislim da opet ne treba ni zudeti za stalnim usavrsavanjem, da se treba zadovoljiti postojecim stanjem, a opet, ici dalje.
Nadam se da razumes na sta mislim :).

Naravno da razumem, na istoj smo talasnoj dužini.

Maestro, žalim što nemam ni pege ni riđu kosu, samo lokne imam. Pa ipak, za ovu romantiku od mene imaš jedan neiskvareni plus :-)

200. epizode Bleacha :D