Prijava
   

Neodlučnost na trotoaru

Svi smo prošli bar jednom kroz ovo neprijatno iskustvo. Nastaje onda kada dve osobe idu jedna drugoj u susret i naravno nijedna ne skreće sa putanje. Kada već bude jasno da je sudar neizbežan, ove dve osobe stanu jedna naspram druge, na blizinu od oko 10 cm i krenu: prvo u levo, pa pošto je i druga osoba krenula u istu stranu, obrnu na desno. Međutim i druga osoba odlučni da menja pravac, pa opet dolazi do blokade. Proces se ponovi par puta, pre nego što stanu, i pogledaju se oči, iu blago blentavi smešak "Iju u kakvu smo situaciju zapali". Zatim obično usledi pola sekunde čekanja, pre nego što se opet jedna osoba odluči na hrabar korak biranja definitivne strane. Nakon ovoga možemo (ne uvek) primetiti i ruku podignutu do visine glave, savijenu u laktu, kao konačni znak WTF šta me snađe!?

Napomena: blentavi smešak nećete dobiti ako ste ušli u duel sa nekom od mnogobrojnih matschkitza tigritza shefitza podzemlja, jer ko se njima drznuo stati na put.

Komentari

Moja taktika: krenem desno, pa logično i onaj iz suprotnog smera krene u moje desno. Tada nastupa snaga moje volje: "suprotni" zbunjen zastaje a ja NASTAVLJAM desno. Rizično, ali do sada mi je uvek palilo. Dok se "suprotni" još zbunjuje da li će levo ili desno, ja sam već prošao. Samo se plašim da će neki levoruki da primeni istu taktiku na meni.

Није лоша тактика, пробаћу је следећи пут, данас ми се два пута то десило, и омда ми синуло да дефинишем :)